CURS DE MIRACOLECURS DE MIRACOLE- Exerciții

Curs de miracole: 164 – Acum suntem una cu Cel Care e Sursa noastră.

By 11 May 2015 No Comments

 

Rassouli-paintings- emanația divină

Mai multe creații minunate “by Rassouli” –  aici

      În filmul inserat mai jos, Dr. Michael Newton răspunde la o serie de întrebări pentru a descrie lumea spirituală și “viața dintre vieți”, iar una dintre aceste întrebări este în strânsă legătură cu tema Cursului de miracole și a lecției de astăzi în special:

***

  • Care este scopul final al sufletului?
  • Pentru mine este dificil să pronunț cuvântul Dumnezeu, deoarece, ca să fiu franc cu tine am început asta ca un ateist. Nu am crezut în Dumnezeu. Nu am crezut că există ceva după viață, ci doar o uitare supremă. Însă clienții mei m-au dus către aceasta cu voioșie și chiote! M-au dus la petrecere! Și doar după ani de muncă cu ei, și datorită consecvenței rapoartelor, și cunoscând ceea ce fac cu hipnoza, și făcând munca și cercetarea eu însumi, m-a dus în final în punctul în care pot spune că eu cred într-o putere mai mare decât a mea, o sursă pentru toată viața și toată inteligența. Astfel, scopul tuturor acestor încarnări, este de a ajunge la acel stadiu al perfecțiunii, în care noi ne putem reuni, dacă pot spune așa, cu acea sursă de unde provenim.

***

      Dacă ne amintim toate învățăturile din Text și toate lecțiile care au trecut, nu putem să nu ne dăm seama cât de sus țintim ca studenți ce parcurgem Curs de miracole. Mântuirea nu pare a fi nimic altceva decât starea în care ne aflăm pregătiți pentru ultimul pas – cel al reunirii; mai degrabă “un salt mortal” pe care îl vom face în final doar cu ajutorul lui Dumnezeu, atunci când mintea noastră va fi pregătită. Înțelegem acum de ce acest Curs și “miracolele” lui pot scurta drastic timpul necesar a fi parcurs pe drumul mântuirii. De noi depinde dacă va mai rămâne ceva de parcurs din acest drum sau dacă, în această viață, vom reuși să ajungem la capătul lui. Noi alegem dacă ne întoarcem Acasă sau dacă rămânem  “călători prin vise și iluzii” agățați în continuare de roata cosmică a unui nesfârșit șir de reîncarnări succesive. 

       În Manual pentru profesori, referindu-Se la reîncarnare,Vocea ne învață că aceasta nu ar trebui luată în considerație decât dacă aduce o stare de încredere și de bine în viața studentului spiritual. Nu acesta este obiectivul studentului, căci s-a stabilit deja  obiectivul final: întoarcerea Acasă acum, în această viață. Tot ce e de iertat se iartă acum, tot ce e de iubit se iubește acum, și ce mai e de învățat se învață tot acum.

     Lasă-ți viața în mâinile lui Dumnezeu, ascultă Vocea interioară a Sinelui, urmează Călăuza și trezește-te la cine ești cu adevărat. Acesta este îndemnul Cursului, spre asta ar trebui să ne conducă aceste lecții dacă sunt parcurse cu seriozitate. Dar fiecare merge pe calea mântuirii cât de mult poate și cât este mintea lui pregătită s-o facă în acest moment.

Reîncarnarea nu e, în niciun caz, problema de care să ne ocupăm acum. (…) Dacă își pune bazele unei vieți viitoare, tot numai acum poate lucra la propria lui mântuire. Pentru unii conceptul poate fi reconfortant; și, de le dă curaj, valoarea lui vorbește de la sine. E cert însă că drumul către mântuire poate fi găsit atât de cei ce cred în reîncarnare, cât și de cei care nu cred. 

Înseamnă oare că profesorul lui Dumnezeu ar trebui să nu creadă în reîncarnare sau să nu o discute cu alții care cred? Răspunsul e, firește, nu! Dacă se întâmplă să creadă în reîncarnare, ar fi greșit din partea lui să renunțe la acest crez, dacă nu l-a sfătuit Profesorul lăuntric să o facă. Iar asta e foarte improbabil.(…) Tot ce trebuie să recunoască însă e că nașterea nu a fost începutul și moartea nu este sfârșitul. Unui începător nu i se cere nici măcar atât. Nu trebuie decât să accepte ideea că ce știe nu este neapărat tot ce e de învățat. I-a început călătoria.

Accentul pus în acest curs rămâne întotdeauna pe același lucru: în acest moment ți se oferă deplină mântuire, și tot în acest moment o poți și accepta. Asta rămâne, în continuare, singura ta răspundere. Ispășirea poate fi echivalată cu ieșirea totală din trecut și cu lipsa totală de interes față de viitor. Cerul e aici. Alt loc nu există. Cerul e acum. Alt timp nu există. 

( Curs de miracole – Manual pentru profesori, pag.56, 57)

      De nu ai ales acum tot ce puteai să alegi în favoarea mântuirii tale, nu-i nimic:

” Mai alege odată !”

      Este ultimul îndemn, din ultimele lecții ale Textului ( aici: “Viziunea finală” ) Mai alege odată, și încă odată, până vei face acele alegeri care vor aduce în tine pacea și iubirea lui Dumnezeu, atât de necesare mântuirii.

***

“Călătoria dintre vieți” –  Dr. Michael Newton

 

Acum suntem una cu Cel Care e Sursa noastră.

Dacă nu acum, când poate fi recunoscut adevărul? Prezentul e unicul timp existent. Aşa că astăzi, în această clipă, acum, ajungem să vedem ce există acolo mereu, nu în ochii noştri, ci în ochii lui Cristos. EI priveşte dincolo de timp şi vede veşnicia ca reprezentată acolo. Aude sunetele pe care le produce lumea plină de forfotă și goală de sens, dar le aude slab. Căci, dincolo de ele, aude – mai clar, mai plin de înţeles şi mai aproape – cântecul Cerului şi Vocea pentru Dumnezeu.

Lumea păleşte uşor în ochii Lui. Sunetele ei se şterg. Se aude tot mai desluşit o melodie de dincolo de lume; o chemare străveche la care El dă un răspuns străvechi. Le vei recunoaşte pe amandouă, căci nu sunt decât propriul tău răspuns la Chemarea pe care adresează Tatăl tău. Cristos răspunde pentru tine, făcându-Se propriului tău Sine, folosindu-ţi vocea să Îşi dea consimţământul bucuros; acceptându-ţi izbăvirea pentru tine.

Cât de sfântă e exersarea ta de azi, când Cristos îţi dă vederea Lui, aude pentru tine şi răspunde în numele tău la Chemarea pe care e o aude El ! Cât de liniştit e timpul pe care ţi-l răpeşti să îl petreci cu El, dincolo de lume. Cât de uşor ţi se uită toate pretinsele păcate şi ţi se şterg din amintire toate tristeţile. In ziua aceasta e lepădată mâhnirea, căci ţie, care vei accepta azi darurile pe care ţi le dă El, ţi-e clar ce auzi şi vezi venind de mai aproape decât lumea.

Există o tăcere în care lumea nu se poate insinua. Există o pace străveche pe care o porţi în inimă şi pe care nu ai pierdut-o. Există un simţ al sfinţeniei în tine pe care gândul păcatului nu l-a atins. Astăzi îţi vei aminti toate aceste lucruri. Credinţa ta în ce exersezi astăzi îţi va aduce recompense atât de mari şi atât de diferite de tot ce ai căutat până acum, încât vei şti că aici îţi stă comoara, şi odihna, tot aici.

Astăzi e ziua în care închipuirile deşarte se dau la o parte ca o perdea, să dea la iveală ce e dincolo de ele. Acum, ce e cu adevărat acolo devine un lucru vizibil, în timp ce toate umbrele care păreau să îl ascundă pur şi simplu se prăbuşesc. Acum, echilibrul e restabilit şi balanţa judecăţii e lăsată în seama Celui Care judecă adevărat. Şi, în judecata Lui, ochilor tăi li se va dezvălui o lume de o desăvârşită inocenţă. Acum o vei vedea cu ochii lui Cristos. Acum ti-e clară transformarea ei.

Frate, ziua aceasta e sacră pentru lume. Viziunea ta, care ţi s-a dat de dincolo de toate lucrurile din lume, se uită înapoi la ele într-o lumină nouă. Şi ce vezi devine vindecarea şi mântuirea lumii. Valorosul şi nevalorosul sunt percepute amândouă şi recunoscute drept ce sunt. Şi ce e demn de iubirea ta o primeşte, în timp ce nu mai rămâne nimic de temut.

Nu vom judeca astăzi. Vom primi doar ce ne vine de la o judecată făcută dincolo de lume. Exerciţiile pe care le facem astăzi devin darul nostru de recunoştinţă pentru că am scăpat de orbire şi de chin. Tot ce vedem nu va face decât să ne sporească bucuria, pentru că sfinţenia de care dă dovadă ce vedem o reflectă pe a noastră. Suntem iertați în ochii lui Cristos, cu toată lumea iertată într-ai noştri. Binecuvântăm lumea, în timp ce o vedem în lumina în care ne vede Mântuitorul nostru, şi îi oferim libertatea care ni s-a dat prin viziunea Lui iertătoare, nu printr-a noastră.

În timp ce exersezi, dă perdeaua la o parte pur şi simplu renunţând la toate lucrurile pe care consideri că le vrei. Descotoroseşte-te de comorile tale neînsemnate şi lasă, în mintea ta, un loc deschis, curat în care poate veni Cristos să îţi ofere comoara mântuirii. Are nevoie de mintea ta preasfântă să mântuiască lumea. Oare nu e un scop ce merită să fie al tău? Oare nu merită viziunea lui Cristos să fie căutată mai presus de obiectivele nesatisfăcătoare ale lumii?

Nu lăsa să treacă ziua de azi fără ca darurile pe care le are pentru tine să îţi primească acceptarea şi consimţământul. Putem să schimbăm lumea, dacă le adevereşti. S-ar putea să nu vezi valoarea pe care o dă lumii acceptarea ta. Dar asta vrei cu siguranță: poţi da chiar azi pe bucurie toată suferinţa. Exersează cu seriozitate, şi darul e al tău. Oare poate să te înşele Dumnezeu? Oare poate făgăduința Lui să nu se împlinească? Oare poţi să Îi refuzi atât de puţin, când Mâna Sa îi întinde Fiului Său deplina mântuire?

( Curs de miracole – Culegere de exerciții pentru studenți: Lecția 164, pag.289,299)

***


       Observație cu privire la efectuarea exercițiilor:

      Conform indicațiilor, metoda generală de efectuare a exercițiilor – care poate fi păstrată și după ce s-a parcurs întregul curs și ai rămas sub îndrumarea Profesorului lăuntric – este următoarea:

      Dimineața și seara aloci meditației o perioadă mai lungă de timp (o oră sau cât poți și cât te face fericit).  La începutul intervalului, de regulă dimineața,  se citește lecția și se repetă cu ochii închiși ideea zilei sau acele idei din lecție care au avut ecou în inima ta. Apoi, tot cu ochii închiși,  te abandonezi în perfectă liniște și total relaxat lui Dumnezeu. Este perioada de meditație pe parcursul căreia gândurile de tot felul îți vor da târcoale. Pentru a le îndepărta e suficient ca atunci când apar să repeți ideea zilei, și să te adâncești din nou în meditație – fără gânduri, fără dorințe, fără așteptări: doar tu cu Sinele tău, în perfectă liniște.  Vei sta așa atâta timp cât te vei simți bine. Este recomandat să-ți alegi o poziție comodă, dar nu culcat. Cel mai bine este în capul oaselor. Nu sunt date indicații specifice privind poziția, respirația sau alte tehnici de meditație. Important este să te simți bine și să fi complet relaxat.

         Este recomandat ca intervalul de dimineață să se efectueze imediat după trezire, sau cât de repede se poate, iar cel de seară imediat înainte de culcare.

        Pe perioada zilei, din oră în oră sau ori de câte ori este posibil, îți iei răgaz câteva clipe pentru a-ți aminti în liniște ideea zilei. Aplici învățăturile lecției  la orice situație concretă ce apare în viața ta.