Cu încărcătură glicemică controlată
SUPĂ CREMĂ DE FASOLE MUNG CU SALATĂ DE VARZĂ
SEMINȚE ÎN CIOCOLATĂ NEAGRĂ ȘI SMEURĂ
Pentru 100 grame | 75 kcal; 2,45 g proteine; 3,85 g lipide; 8,14 g glucide; 2 g fibre; 481,6 mg sare; |
*rezultantă aproximativă indice glicemic = 34 *încărcătură glicemică aprox. = 2,8 GL |
Ingrediente pentru 4 porții:
o porție=400 g
-250 g zarzavaturi pentru ciorbă ( o ceapă, un morcov mic, rădăcină de țelină, pătrunjel, păstârnac)
-150 g fasole mung pusă la hidratat peste noapte
-3 linguri ulei de măsline extravirgin ( 30g)
-2 linguri pline ulei de cocos extravirgin ( 30g)
-2 linguri pastă de tomate
-o linguriță cu vârf de sare ( 7,5 g)
-sucul de la o lămâie mare
-apă până la 1,6 l
-cimbru, foaie de dafin
-2 vârfuri de cuțit pulbere de curry cu aromele preferate dar cât mai exotice ( mango, ghimbir, turmeric,….)
-pătrunjel verde pentru servit
Cum se procedează:
-Se toacă zarzavaturile și se călesc ușor în uleiul de cocos împreună cu praful de curry, cimbrul, foaia de dafin, sarea;
-Se adaugă fasolea și apă suficientă . Se fierb.
-Se transferă în blender și se mixează. Se completează cu apă pînă la 1,6 l – cantitatea finală pentru 4 porții.
-Se adaugă uleiul de măsline și se acrește cu suc de lămâie.
-La final potriviți după gust cu piper și eventual curry.
SUGESTIE DE PRÂNZ:
SUPĂ CREMĂ DE FASOLE MUNG CU MIX DE SEMINȚE ÎN CIOCOLATĂ NEAGRĂ ȘI SMEURĂ
400 G SUPĂ CREMĂ DE FASOLE MUNG | 75 kcal;2,45 g proteine; 3,85 g lipide; 8,14 g glucide; 2 g fibre; 481,6 mg sare/ 100g |
UN CRACKER CU SEMINȚE | 25 g ( NATURALIA) |
SALATĂ DE VARZĂ ROȘIE | 100 g varză, 1 lingură ulei de in extravirgin, oțet de mere maturat la rece, un vârf de cuțit sare |
MIX DE SEMINȚE ÎN CIOCOLATĂ NEAGRĂ | 30 grame Pentru a avea la dispoziție o cantitate mai mare folosiți: 500 g năut fiert și apoi uscat, 150 g semințe de dovleac, 100 g semințe floarea soarelui, 150 g ciocolată cu 85% cacao – topită cu puțină apă 2 linguri sirop de agave crud, arome. ***Alternativ poți folosi nuci/semințe în ciocolată neagră gata cumpărate, dar nu ai control asupra zahărului. |
SMEURĂ | 50 g proaspătă sau congelată |
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE / masă | 685,6 kcal; 27 g proteine; 25,8 g lipide; 62,3 g glucide 18 g fibe; 2,7 g sare |
*rezultantă aproximativă indice glicemic = 32 *încărcătură glicemică aproximativă = 20 GL |
PENTRU CONTROLUL GLICEMIEI și a siluetei, ALEGEȚI ALIMENTE CU INDICE GLICEMIC MIC, MENȚINEȚI ÎNCĂRCĂTURA GLICEMICĂ LA 45-60 GL UNIFORM REPARTIZATĂ PE PARCURSUL ZILEI ȘI MONITORIZAȚI GLICEMIA.