Nu percep ce e în interesul meu.1
Explicații:
Sunt necesare cinci intervale practice de cercetare a minții, de câte două minute, care se vor realiza cu ochii închiși.
- Se începe cu repetarea ideii zilei: ” Nu percep ce e în interesul meu.”
- Se identifică fiecare situație de viață care apare în minte și i se asociază rezultatul pe care dorim să-l obținem.
” Îți vei da seama foarte repede că ai în vedere un număr de obiective ca parte din rezultatul dorit și, totodată, că obiectivele acestea sunt la niveluri diferite și se bat adesea cap în cap.” 1
Pentru fiecare situație identificată formulezi clar obiectivele:
În situația_____aș dori să se întâmple____ și _____.
Suntem atenționați să încercăm să includem cât mai multe rezultate/obiective ce ne vin în minte pentru situația dată.
” Dacă faci exercițiile cum trebuie, vei recunoaște repede că ceri de la siutația respectivă foarte multe lucruri care nu au nimic de-a face cu ea. Vei mai recunoaște apoi că multe din obiectivele tale sunt contradictorii, că nu îți vine în minte niciun rezultat unitar și că vei fi dezamăgit în privința câtorva dintre obiectivele tale, indiferent cum s-ar rezolva situația.
După ce treci în revistă cât mai multe obiective sperate pentru fiecare situație nerezolvată care îți vine în minte, spune-ți:
Nu percep ce e în interesul meu în situația aceasta,
și treci la următoarea.” 1
Întrebarea mea ar fi: Felul în care percep situația mea de viață mă conduce la decizii care în final mă fac cu adevărat fericit/ă ? Fericirea este obiectivul suprem al fiecăruia dintre noi. Speranța unei fericiri viitoare, care va veni cândva…este cea care stă de fapt în spatele tuturor deciziilor pe care le luăm în viață. Trăim în viitor, cu iluzia unei fericiri pe care ne-o promitem singuri, ca în ” Alchimistul” lui Coelho.
– ∞ –
1: *** Curs de miracole – Culegere de exerciții pentru studenți, pp. 35,36.