CURS DE MIRACOLE- Exerciții

25.Exercițiul zilei

By 6 May 2014 July 5th, 2014 No Comments

Nu știu la ce servește niciun lucru.1

iluzii

                   Explicații:
         Ceea ce știu cu siguranță este că percep lumea, cu tot ce cuprinde ea, prin prisma atingerii propriilor mele scopuri. Toate servesc eului, necesităților lui. Cu toate acestea, EU în esența mea, nu sunt “eul”, “ego-ul”. Acesta este doar un instrument la dispoziția minții, pentru a putea supraviețui în lumea fizică. Această identificare falsă a mea cu egoul, mă împiedică să văd rostul, înțelesul, însemnătatea tuturor celor care fac parte din lume, “umane” sau “neumane” și mă împiedică deci, să înțeleg lumea în ansamblul ei.
            Acesta este motivul pentru care, așa cum am învățat în exercițiul anterior, nu percep ce e în interesul Meu, al ființei mele spirituale supreme, ci percep numai ce e în interesul ego-ului, al interfeței mele cu lumea fizică. De aici concluzia că folosesc greșit tot ce văd în această lume, pentru că de fapt nu știu la ce servesc cu adevărat.
            Aceeași idee spusă cu alte cuvinte: tot ce văd în această lume, material sau nu, folosesc în scop “personal’. Cu toate acestea, am învățat că nu există separare decât la nivelul corpului fizic, grosier. La nivel energetic și spiritual, nu există separare. Așa că eu înțeleg rostul lucrurilor numai la nivel superficial, dar rostul, semnificația profundă a acestora  nu poate fi înțeleasă la acest nivel. De fapt, se pare că nu înțeleg deloc lumea în care trăiesc și nu percep nimic în interesul meu, la nivel profund, spiritual.

      ” Înțelegi că rostul unui telefon este acela de-a te ajuta să vorbești cu cineva care nu se află fizic în imediata ta apropiere. Ce nu înțelegi este pentru ce vrei să îl contactezi. Și tocmai asta face contactul tău cu el să aibă sau să nu aibă înțeles.

         Ca să înveți, e crucial să fii dispus să renunți la scopurile pe care le-ai stabilit pentru toate. Recunoașterea faptului că sunt lipsite de înțeles, și nu “bune” sau “rele”, e singura modalitate de-a realiza acest lucru. Ideea de astăzi este un pas în această direcție.”1

     Cum se pocedează:                   

  • Sunt necesare șase intervale practice de câte două minute/zi
  • La începutul fiecărui interval se repetă fără grabă ideea zilei.
  • Privind în jur, îți oprești privirea asupra unui lucru, îndepărtat sau apropiat, uman sau neuman, împortant sau neimportant.
  • În timp ce privești subiectul selectat, spui, de exemplu:

          Nu știu la ce servește acest scaun.

          Nu știu la ce servește acest creion.

          Nu știu la ce servește această mână.

scaun

-∞-


1: *** Curs de miracole – Culegere de exerciții pentru studenți, Editura Centrum- Polonia , p.37.