CURS DE MIRACOLE- Exerciții

26. Curs de miracole:Exercițiul zilei

By 8 May 2014 July 5th, 2014 No Comments

Gândurile mele de atac îmi atacă invulnerabilitatea.1

 neliniști2

                Explicații:

              Ca să pot înțelege mai bine acest exercițiu am făcut legătura cu ideea din exercițiul 23: “Pot scăpa din lumea pe care o văd renunțând la gândurile de atac”. Atunci ni se cerea să cercetăm gândurile care ne vin în minte și să ne identificăm atât gândurile de atac asupra lumii în general și a celor din jurul nostru, cât și gândurile de atac asupra noastră a celor din jur – un joc al legii cauzei și efectului: atac-contraatac.
           Pentru a atinge obiectivul final al acestui curs trebuie să obținem victorii mici, succesive. Una dintre aceste victorii este obținerea invulnerabilității. Atâta timp cât atacăm,  ne simțim atacați, și mai mult decât atât, producem atacuri asupra noastră.
       Exercițiul de astăzi este centrat pe conștientizarea și identificarea  atacurilor noastre, asupra propriilor noastre persoane și înțelegerea faptului că vulnerabilitatea sau  invulnerabilitatea este rezultatul propriilor noastre gânduri.

      “Lecția de astăzi prezintă ideea că te ataci întotdeauna mai întâi pe tine însuți. Dacă gândurile de atac implică neapărat credința că ești vulnerabil, efectul lor este acela de-a te slăbi în proprii tăi ochi. Ele ți-au atacat astfel percepția de sine. Și, deoarece crezi în ele, nu mai poți crede în tine însuți. O falsă imagine de sine a sosit să înlocuiască ceea ce ești.”1

          Cum se procedează:

          Sunt necesare șase intervale practice de câte două minute ( min. un minut dacă apare senzația de disconfort).

          În fiecare interval se procedează astfel:

  • Se repetă ideea zilei.
  • Cu ochii închiși se identifică câte o situație/problemă nerezolvată  care ne produce neliniște sub una din următoarele forme: depresie, îngrijorare, mânie, senzația că ți se impune ceva cu sila, frică, presimțiri rele, etc.
  • Se denumește situația:  

Mă neliniștește______.  

  •   Se trec în revistă toate rezultatele posibile legate de problema/situația respectivă:

  Mi-e teamă că o să se întâmple____1-2-3-4-5-6___

              Dacă exercițiile sunt făcute corect, se pare că ar trebui să identificăm 5-6 posibilități supărătoare pentru fiecare situație/problemă.

  • După ce am identificat fiecare rezultat supărător sau neliniște pe care ne-o provoacă situația respectivă ne spunem:  

Gândul acesta e un atac la adresa mea.

  • Se încheie intervalul practic repetând încă o data ideea zilei:

Gândurile mele de atac îmi atacă invulnerabilitatea. 

–∞–

 

        Nu-i ușor să renunțăm la gândurile de atac, indiferent cine este subiectul acestora: noi, lumea, cei din jurul nostru care fac rău, pe care nu-i iubim, deși știm că ar trebui să-i iubim. Cred că de aici pleacă totul, de la contradicția  dintre “Ar trebui să iubesc tot ceea ce este….” și ” Nu pot să-i iubesc pe cei care-mi fac rău mie, și celor din jurul meu”.

       Chiar dacă aparent nu are legătură directă cu exercițiul de astăzi, videoclipul de mai jos  are legătură cu vulnerabilitatea noastră în general, cu exercițiile trecute și cu ideea generală a cursului: Ispășire prin iubire și iertare. 

Mooji:” Nu încerca să îi iubești pe toți”


1:***Curs de miracole – Culegere de exerciții pentrustudenti,  Editura Centrum-Polonia, pp.39,40.