CURS DE MIRACOLE- Exerciții

29.Exercițiul zilei: Dumnezeu este în tot ce văd.

By 15 May 2014 July 5th, 2014 No Comments


Dumnezeu este în tot ce văd.1

 

Secvență din filmul Microcosmos: O frumoasă poveste de iubire.

   
    Înainte de explicațiile exercițiului de astăzi, eu personal simt nevoia să mă detașez de religios, dat fiind faptul că deja începem să vorbim despre Dumnezeu.
     Acest curs și-a exprimat încă de la început universalitatea chiar prin “Vocea” prin intermediul căreia au fost primite informațiile acum mai bine de patruzeci de ani și care a fost asociată cu Iisus Hristos.
   Am ales fragmentul de mai jos, din cartea Codul divin al vieții, tocmai pentru a pune în evidență faptul că, deși o teologie universală nu este posibilă, o trăire universală nu este numai posibilă, ci și necesară, așa cum este exprimat clar în Curs de miracole.

Anul 1997 – Sentimentul prezenței a ” Ceva măreț”, cu Dr. Kazuo Murakami, profesor emerit al Universității Tsukuba, Japonia:

       Sunt adesea copleșit de un sentiment de uimire și admirație în cercetările mele cu privire la informațiile genetice. Cine, mă întreb eu, ar putea să fi scris un asemenea tipar perfect al vieții și cum? Pare imposibil ca niște informații atât de complexe și de vaste să se fi petrecut doar din întâmplare. Prin urmare, sunt silit să recunosc că e un miracol care depășește cu mult înțelegerea sau capacitatea umană. Aceasta mă duce la concluzia că trebuie să existe o ființă superioară. Timp de peste un deceniu am numit acest lucru “Ceva măreț”.
         Odată, am petrecut mai multe zile în același hotel cu Russel L. Schweickart și am avut numeroase ocazii de a sta de vorbă. Astronaut de naționalitate americană și membru al echipajului de pe Apollo 9, mi-a împărtășit experiențele lui din spațiu. Am fost îndeosebi impresionat de o remarcă pe care a făcut-o, care suna în felul următor:
         ” Pământul văzut din spațiu nu e doar frumos; pare chiar să fie viu. Uitându-mă în jos la el, m-am simțit legat de acea viață; am simțit că îmi datoram existența Pământului. A fost o experiență atât de emoționantă, încât nu o pot descrie în cuvinte.”
8
       Deși din punct de vedere intelectual știm că pământul este viu, nu e ceva ce observăm în viața noastră cotidiană. Schweickart a fost uimit de această constatare privind Pământul din perspectiva macroscopică a spațiului cosmic. În același mod, eu sunt inspirat de aceeași uimire și admirație când mă uit la microcosmos, lumea conținută în genele noastre.
       După întoarcerea sa din spațiul cosmic, Schweickart a simțit chemarea de a călători prin lume și de a împărtăși cât mai multor oameni emoția profundă pe care o trăise. Și eu sunt inspirat de același sentiment. Nu putem defini exact ce este acest “Ceva măreț”. Unii numesc lucrul respectiv puterea naturii; alții Dumnezeu sau Buddha. Suntem liberi să-l denumim oricum dorim. dar nu trebuie să uităm niciodată că datorăm viața operei acestei forțe misterioase.2

       

       Explicații:

       Ideea de astăzi stă la baza viziunii și este o continuare a ideilor din zilele trecute și piatra de temelie a celor care vor urma. Ea explică de ce nu suntem separați de nimic și de ce nimic nu este separat de noi:

     “ Firește, Dumnezeu nu este, de exemplu, într-o masă așa cum o vezi tu. Dar am subliniat ieri că o masă împărtășește rostul universului. Iar ce împărtășește rostul universului împărtășește rostul Creatorului său.
      Încearcă, așadar, să începi să înveți azi cum să privești toate lucrurile cu iubire, cu recunoștință și deschidere mentală. Nu le vezi acum. Știi tu ce e în ele? Nimic nu e așa cum îți apare. Rostul sfânt al fiecărui lucru depășește mica sferă de cuprindere a priceperii tale. Când viziunea îți va arăta sfințenia care luminează lumea, vei înțelege perfect ideea de astăzi. Și nu vei înțelege cum ți s-a părut vreodată să ți se pară grea.”1

      Cum se procedează:

          Sunt necesare șase intervale practice de câte două minute fiecare. În plus, se repetă ideea zilei cel puțin o dată pe oră. Din când în când, pe parcursul zilei,ar trebui resimțită tihnă în timp ce se repetă ideea.

        Pentru fiecare interval practic:

  • Se repetă ideea zilei.
  • Se aleg la întâmplare subiectele cărora li se aplică ideea, vii sau nevii, importante sau neimportante.
  • Se aplică ideea zilei subiectelor alese. Exemplu:

” Dumnezeu este în acest umeraș.”

“Dumnezeu este în acest om din fața mea.”

“Dumnezeu este în mine.”

“Dumnezeu este în ușa aceea.”

” Dumnezeu este în coșul acela de gunoi.”

 

Este Dumnezeu rău? – ce spun copiii:

finish


1: *** Curs de miracole – Culegere de exerciții pentru studenți, Editura CENTRUM-Polonia, 2007; pp.44,45.

2: Dr. Kazuo Murakami – Codul divin al vieții- Editura DAKSHA , București, 2012; pp.158-159.