DIVERSE

Al treilea secret de la Fatima – Interpretarea oficială.

By 11 December 2014 August 22nd, 2016 No Comments

trei

      M-am gândit să public câteva lucruri despre mesajul Sorei Lucia după ce am citit un articol cu o accentuată tentă apocaliptică despre partea a treia a “secretului” de la Fatima ( aici ). Derutată puțin la început, mi-am amintit însă că în urmă cu ceva ani am fost la Fatima de unde am cumpărat și am citit la vremea respectivă cartea: “Sora Lucia despre Fatima”. Așa că am căutat cartea, și cu povața părintelui Cleopa în minte, care ne îndeamnă să  nu ascultăm ce spune unul și altul, ci să cercetăm singuri, am început să caut acele pasaje care se referă la “secret”.

      Înainte de toate cred că este bine de știut câteva lucruri, explicate pe larg în carte.

  • Primul lucru care trebuie lămurit este acela că nu este vorba despre o profeție. A fost o viziune pe care Sora Lucia a avut-o în copilărie și pe care, conform rigorilor Bisericii, a supus-o interpretării teologice a celor  considerați îndreptățiți să facă acest lucru.
  • Al doilea aspect care trebuie subliniat este acela că descrierea viziunii însoțită de interpretarea teologică a acesteia a fost făcută publică la 26 iunie 2000, atunci când s-a considerat că acele aspecte care ar putea  produce panică, deja s-au manifestat în lume; este vorba despre încercarea de asasinat asupra papei Ioan Paul al II-lea, caracatița comunismului, al II-lea război mondial, toate conflictele aferente.

    Faptul că nu este încă pace, că Rusia amenință din nou, că schimbări profunde se prefigurează în strucutra societății, îndeamnă probabil la noi interpretări ale viziunii, în concordanță cu “semnele timpului”. Cu toate acestea să nu uităm că o viziune este o viziune, o interpretare este o interpretare. Iar atunci când ele produc frică și  imagini apocaliptice trebuie tratate cu maximă prudență. Nimic din ceea ce produce frică nu poate fi benefic pentru nimeni.

      Dacă citim descrierea viziunii și apoi interpretarea teologică, este imposibil să nu înțelegem că sunem singurii creatori ai propriului nostru viitor care trebuie privit cu încredere. Deși omenirea este amenințată cu sabia de foc a îngerului, Fecioara Maria ne apără. Acest lucru apare chiar în viziunea Sorei Lucia. Este necesară însă o schimbare profundă în sistemul de gândire și în sistemul de valori ce domină această lume. Trebuie să fim conștienți de faptul că toată Creația este rezultatul Iubirii lui Dumnezeu Care nu pedepsește și nu distruge ce El Însuși a creat, că totul în Creație se supune legii cauzei și efectului, și că primim ceea ce singuri ne oferim, dincolo de fenomenele cosmice, care se produc oricum,  independent de voința și intervenția noastră, după legi fizice bine determinate.

      Toate războaiele, conflictele, violențele pot să facă parte din linia temporală dominantă a planetei numai dacă noi contribuim din plin la acest lucru, cu gândurile și atitudinea noastră. Relevante în acest sens mi se par cele câteva fraze  citate mai jos și care explică simplu și în puține cuvinte,  câte ceva din multele aspecte legate de liniile temporale ale pământului pe care Sal Rachele le-a tratat detaliat în cărțile sale: 

***

La picioarele voastre se desfășoară o tapiserie timp/spațiu de posibilități și probabilități. Nivelul de valabilitate al unei anumite linii temporale depinde de doi factori: (1) Câtă energie și atenție îi acordați; și (2) câți dintre voi vă decideți să vă concentrați atenția în acea direcție. De exemplu, dacă voi credeți și vă concentrați atenția la război ca la o modalitate de a obține ceea ce credeți că aveți nevoie, iar milioane de alți oameni cred și își focalizează atenția în același mod, veți sfârși prin a crea război pe planetă. 

     Dimpotrivă, dacă suficient de mulți dintre voi adoptă linia temporală opusă celei de mai sus, atunci deveniți o forță puternică pentru crearea bucuriei și prosperității pe pământ. Orice adoptați cu entuziasm ca fiind realitatea dorită de voi, se înglobează în realitatea colectivă ce este creată pe pământ. Măsura capacității voastre de a vă concentra atenția la realitatea dorită depinde de cât de mult v-ați vindecat problemele psihologice și emoționale, și de cât de mult v-ați curățat din credințele negative bazale. 

      Pe măsură ce vă concentrați atenția la realitatea pe care doriți să o creați și căutați prezența altora care au dorințe asemănătoare, deveniți o forță de necontestat pe planetă. Deși poate fi nevoie de un singur individ iluminat pentru a schimba lumea, mai multe suflete iluminate – toate lucrând împreună pentru a crea o linie temporală dominantă a păcii și prosperității – vor face exact acest lucru.

      De regulă o predicție, o viziune, o profeție, se referă la ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nimic din atitudinea, gândirea sau acțiunile desfășurate la momentul respectiv nu se modifică. Cum însă există liber arbitru, se înțelege de ce  profețiile nu se adeveresc sau se adeveresc într-o proporție diferită de ce s-a anticipat inițial. De exemplu, în cartea din care am citat mai sus –“Pământul se trezește:Profeții 2012-2030”– Sal Rachele explică cum în anul 2011, anul în care a fost scrisă cartea, omenirea crea trei mari linii temporale dominante:

  1. Linia temporală dominantă a înălțării ( cca. 0,3% din populație);
  2. Linia temporală dominantă a comunităților iluminate ( cca. 25% din populație);
  3. Linia temporală a morții și distrugerii ( restul populației);

      Conform predicțiilor ar fi trebuit ca războiul deja să fie în desfășurare. Cu toate acestea, deși pe planetă nu este pace, oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi iar sărăcia este la ea acasă, lumea există încă. Au loc multe schimbări și încet, încet, rezultatele vor începe probabil să se vadă.  Asta pentru că în fiecare zi, noi decidem. Și cu siguranță nu am decis ca planeta să fie distrusă iar oamenii să dispară, și nici nu vom decide vreodată așa ceva. Ne schimbăm în fiecare zi câte puțin, și ne vom schimba din ce în ce mai mult. Vor fi probabil multe victime colaterale schimbării de conștiință și schimbărilor de natură fizică ce au loc pe Pământ, dar vom rezista.

***

      Revenind acum la “secretul” de la Fatima, am extras din cartea “ Sora Lucia despre Fatima”  câteva fragmente ce ar putea să aducă unele lămuriri asupra acestui subiect incitant.

poză

 

 

1.Despre carte: Cuvântul editorului:

      Această întâia traducere  românească a memoriilor consemnate de Sora Lucia reproduce a 6-a ediție originală, portugheză, datând din martie 1990, confruntată cu o a doua ediție în franceză, din mai 1991. Traducătorul a dispus de asemenea de mai vechile tălmăciri, maghiară, tipărită în 1979 și germană, datând din iunie 1987 (…)

      Celor patru prime memorii, redactate sub ordinul Episcopului de Leiria, Monseniorul Jose Alves Correia da Silva și apendicelor I și II relatând aparițiile de la Pontevedra și Tui și în semn de împlinire a Promisiunii din 13 iulie 1917 ( voi veni să cer consacrarea Rusiei către Inima mea Neprihănită și Comuniunea Reparatorie a primelor sâmbete) li se adaugă astăzi textul importantului document intitulat “Mesajul de la Fatima” incluzând a treia parte a “secretului” pe care Ioan Paul al II-lea  l-a încredințat Congregației pentru Doctrina Credinței cu însărcinarea de-a o face publică, după elaborarea unui comentariu adecvat .

      Prin publicarea celei de-a treia părți a secretului primit de la Sfânta Fecioară de către cei trei păstori, în iulie 1917 ( vezi apendicele III) volumul conține astfel integralitatea mesajului de la Fatima.

***

 2. Drumul plicului.

APENDICE III

Partea cea mai bine păstrată a “secretului de la Fatima”  împreună cu un comentariu adecvat din partea Congregației pentru propagarea Credinței a fost publicat la 26 iunie 2000.

VI. MESAJUL DE LA FATIMA

Introducere

( fragmente)

      Pășind în mileniul III, papa Ioan Paul al II-lea a hotărât să facă public textul celei de-a treia părți a “secretului de la Fatima”(…)

    A treia parte a fost scrisă la 31 august 1941, în urma cererii Excelenței Sale Episcopului de Leiria și a Sfintei Fecioare. (…) Documentul a fost păstrat de Episcopul de Leiria în plic închis. Pentru a se asigura de păstrarea lui în condiții optime, la 4 aprilie 1957 plicul a fost trimis la Arhivele Secrete ale Sfântului Oficiu, la cererea expresă a Sorei Lucia. Potrivit documentelor Arhivelor Secrete, Eminența Sa, cardinalul Alfredo Ottaviano și-a dat consimțământul, la 17 august 1959, ca părintele Pierre Paul Philippe să ducă plicul care conținea partea a treia a “secretului” de la Fatima papei Ioan XXIII. După preluarea plicului, Sfinția Sa a ezitat puțin și apoi a spus:

” Să așteptăm. Mă voi ruga și vă voi comunica hotărârea mea”.

     În final, Sfântul Părinte a decis returnarea plicului spre Sfântul Oficiu și nedezvăluirea celei de-a treia părți a “secretului”.

      În data de 27 martie 1965, papa Paul VI, împreună cu secretarul de stat Angelo Del Acqua, au lecturat scrisoarea dar au returnat apoi scrisoarea arhivei și au decis că “secretul” nu trebuie dezvăluit.

      După atentatul comis împotriva sa la 13 mai 1981, papa Ioan al II-lea a cerut să i se aducă plicul.

3. Sora Lucia făcuse deja trimiteri la cea de-a treia parte a “secretului” într-o scrisoare datată încă din 1982:

Partea a treia a “secretului” se referă la cuvintele maicii noastre:

Dacă nu, erorile Rusiei vor fi resimțite de lumea întreagă prin declanșarea războaielor și persecuția Bisericii. Cei buni vor fi martiri. “

     –

   Sfântul Părinte va avea mult de suferit, națiuni întregi vor dispare ( 13 iunie 1917)

    Partea a treia a “secretului” are valoare simbolică, de revelație, care se referă la acea parte a materialului  și în același timp, depinde de acea parte a lui care constă în întrebarea dacă oamenii cred și își însușesc adevărurile pe care documentul ni-l cere:

Dacă duceți la bun sfârșit cerințele mele Rusia se va converti și va fi pace, dacă nu, întreaga lume va suferi din cauza greșelilor făcute de această Țară. ” 

_

      Din momentul în care nu am îndeplinit cerințele mesajului suntem martori că tot ceea ce se prevedea în profeția lui, s-a întâmplat. Rusia și-a întins tentaculele mincinoase asupra lumii. Chiar dacă nu putem vedea încă realizarea tuturor profețiilor, acestea se împlinesc în timp, pas cu pas; în cazul în care omenirea nu renunță la păcate , la ură, la răzbunare, la nedreptate, imoralitate și la forță. Nu putem spune că Dumnezeu ne pedepsește astfel; dimpotrivă, noi, oamenii ne pregătim pedeapsa.

      Dumnezeu ne avertizează cu blândețe și ne cheamă să urmăm calea cea dreaptă însă ține cont de libertatea noastră de alegere.

4. Secretul de la Fatima

         Mai jos sunt scanate și atașate paginile din carte în care sunt prezentate traducerile textului original scris de Sora Lucia în  limba portugheză ( pag.109), și apoi, în cadrul comentariului teologic de la sfârșit, interpretarea oficială a viziunii ( pag.223-226):

3-13-2

doc scanat bun3-4âăî3-53-6

poză 1