Prin exercițiul de astăzi încercăm să “atingem” și să stimulăm cel de-al treilea centru energetic – cel al plexului solar.

Chakra plexului solar este poarta prin care energia descătușată trece de nivelul energetic specific lumii materiale și minții analitice către nivele mai rafinate de energie. Este poarta prin care trebuie să trecem înainte de a ne instala în centrul de echilibru al inimii.

Energia galben-luminoasă a plexului solar are legătură cu personalitatea. Alimentează stima de sine, setea de libertate, puterea personală, controlul, dar și dorința de a evolua.

Între chakra galbenă și cea verde există o așa- zisă membrană care trebuie străpunsă în timp ce evoluăm. Când cineva se decide să treacă prin membrană este nevoie de timp pentru ca toate percepțiile să se alinieze hotărârii sale de a progresa.

Atunci când  membrana chakrei galbene este străpunsă începem să ne deschidem către realități mai elevate ale existenței, începem să fim conștienți de conexiunea cu Sinele  Superior și să ne lăsăm călăuziți.

Cei care au studiat energia chakrelor spun că atunci când un centru energetic este plin cu energie și “explodează”, energia care “curge” are efect benefic asupra întregului sistem energetic.

Imaginea de mai jos reprezintă aura unui tânăr de 27 de ani aflat în plină evoluție și afirmare a personalității. El trăiește acea perioadă a vieții în care trebuie să ia decizii pentru viața lui și acționează pentru a-și împlini visele și a-și găsi locul în lume.

În imagine se vede cum energia chakrei galbene domină. Ea influențează culoarea de bază ( galben) a câmpului energetic în momentul scanării. Aceasta denotă optimism și voioșie. Tânărul înțelege lucrurile într-o manieră logică și abordează problemele din perspectivă științifică. Își dezvoltă stima de sine și se bucură de perspectiva de a deține controlul în propria viață și în raport cu celalți. La temelia vieții sale( culoarea galben din partea de jos a aurei) stă logica și gândirea analitică. Mentalul domină, motiv pentru care uneori manifestă gândire neclară și nervozitate. Una dintre provocările pe care le are este să aducă în echilibru energia plexului solar cu energia verde din chakra inimii și să stabilească o conexiune conștientă cu Sinele său mai înalt. Altfel, energia egoului riscă să domine energia inimii.

Culoarea verde din zona capului denotă faptul că este o persoană sociabilă, altruistă și orientată  către vindecare.

Cei din jur experimentează energia sa masculină, activă, competitivă și pasională (culoarea roție din partea dreaptă), iar în partea stângă, energia feminină care plutește în câmpul său este fină și provine dintr-o dimensiune superioară ( culoarea violet din partea stângă a aurei).

 

(Imagine din portofoliul personal)

Supra-simplificând, Daniel Mitel – actualul Lider Custode al străvechii Școli a Inimii, primul sistem educațional și cea mai veche organizație spirituală de pe Pământ- spune că Sinele Superior întruchipează o fărâmă din Dumnezeu care sălășluiește necontenit în fiecare ființă umană.

În general, cei care au stabilit o conexiune conștientă cu Sinele Superior ne împărtășesc același lucru: acela că Sinele Superior ne supraveghează și ne îndrumă, ne poate influența gândurile, emoțiile și deciziile pe care le luăm ca ființe umane sau ca unități de conștiință. Este ca un părinte dumnezeiesc care ne dorește cu adevărat binele.

Fie ca noi toți să ajungem să stabilim o relație conștientă cu Divinitatea și Sinele nostru mai înalt pentru a avea o călătorie lină și fericită prin această lume plină de mister în aceste vremuri pline cu provocări!