Ce este Imageria Inimii?

Imageria Inimii este un sistem spiritual vechi care te ajută și te învață să-ți echilibrezi corpurile mental, emoțional și fizic și îți armonizează energia.

” Aceste exerciții sunt mai vechi decât Tibetul însuși”

( Daniel Mitel – Imageria inimii)

Maestrul de Meditatii Daniel Mitel Prezinta Scoala Inimii Romania

preluat de pe (https://scoalainimii.ro)


“Prima scoala spirituala pe acest pamant, infiintata cu mai mult de 40,000 ani in urma, care a folosit ca prima metoda de vindecare “imageria inimii”(“snying gnasjal” cum o numesc maestri tibetani) este Scoala Inimii. Rasa Adamica a stiut foarte bine ca singura metoda de conectare cu celelate dimensiuni si celelate fiinte de lumina este calea inimii.

Romania, unul dintre centrele energetice de baza ale umanitatii, are o conectare foarte puternica cu Scoala Inimii si invataturile Scolii. De mii de ani, misticii din Romania au folosit diferite metode (meditatii, rugaciuni, exercitii de respiratie, etc) s-au conectat profund cu invataturile Scolii Inimii.

Astazi in Romania exista un nucleu de Profesorii ai Scolii Inimii foarte puternic energetic care ajuta Romania si toata planeta sa treaca mai usor prin schimbarile energetice prin care trecem acum. Acum, cand scriu acest mesaj, in ianuarie 2019, sunt 118 profesori pe tot globul. 

Scoala Inimii Romania devine din nou un centru al acestei planete! Va invitam sa fiti parte din aceasta Scoala, ori ca practicanti ori ca profesori!”

Daniel Mitel, Maestrul de Meditatii si Maestrul Custodian al Scolii Inimii

Exercițiile

Exercițiile sunt simple și eficiente. Ordinea acestora nu este întâmplătoare. Fiecare set de exerciții îndreaptă energia subtilă în direcția potrivită. Se execută stând pe scaun relaxat și cu spatele drept. (La sfârșitul articolului am atașat un exercițiu demonstartiv)

Cheia Imageriei Inimii este trecerea spiritului din minte în inimă.

Pentru a practica exercițiile trebuie ca altcineva să ți le citească.

Scopul este păstrarea minții în starea de calm pentru a putea accesa emisfera dreaptă a creierului și implicit intuiția, imaginația, capacitatea de vizualizare. Atunci când practici singur, mintea este alertă pentru că este nevoie să-și amintească exercițiul.

Ritmul trebuie să fie suficient de rapid încât să nu permită minții să hoinărească. Atunci când partea logică a creierului dă semne că se pregătește să intre în funcțiune permițând minții să “gândească” și să “vorbească” este timpul pentru următorul exercițiu.

Un exercițiu durează în medie 10 minute și are trei părți:

  1. relaxarea trupului și liniștirea minții
  2. coborârea în inimă
  3. exercițiul de imagerie

Urmează apoi o scurtă pauză pentru notarea experienței, după care un nou exercițiu.

Un set cuprinde 3 exerciții.

Este recomandat să se lucreze cât mai multe seturi de exerciții pe durata unei zile, timp de mai multe zile.

Ce este vindecarea?

Adevărata vindecare vine din interior.

Metodele medicinei alopate sprijină procesul de vindecare, dar vindecarea înseamnă revenirea la starea naturală de echilibru, armonie și pace interioară. Altfel spus, vindecarea este în primul rând o tehnologie a conștiinței. Ea presupune implicarea activă și conștientă a omului.

Depășirea limitărilor intelectului

Vindecarea nu poate avea loc decât la niveluri  înalte de conștiință. Acest lucru necesită depășirea limitărilor intelectului.

Principiul fundamental al Imageriei Inimii este trecerea din minte în inimă.

Ca să înțelegem cum funcționează exercițiile de imagerie este util să revenim la scala calibrată a nivelurilor de conștiință pe care a pus-o la punct profesorul David Hawkins:

Pe o scară de la 0-1000 nivelurile de conștiință pot fi clasificate astfel:

Iluminare -700/1000

Pace-600

Bucurie-540

Iubire-500

Rațiune-400

Acceptare-350

Disponibilitate-310

Neutralitate-250

Curaj-200

Mândrie-175

Furie-150

Dorință-125

Frică-100

Durere-75

Apatie-50

Vinovăție-30

Condițiile vindecării

După cum se poate vedea, rațiunea poate calibra la nivelul 400. Bolile de tot felul se nasc și înfloresc la nivele mai joase de conștiință. Judecata, vinovăția, rușinea, frica, etc. le mențin și favorizează dezvoltarea acestora.

De la nivelul curajului în sus oamenii încep să evolueze, iar cei mai educați și învățați se atașează de cele mai multe ori de nivelul 400 – cel al intelectului, al minții, al logicii, al rațiunii. Știința, tehnica, tehnologia, medicina alopată, spiritualitatea dogmatică, etc. s-au poticnit la acest nivel – cel al minții.

Mintea este mulțumită cu achiziționarea de informații și cunoștințe precum și cu analizarea acestora. Vindecarea nu este posibilă de la nivelul intelectului. De aceea este importantă trecerea la un nivel superior de conștiință în care sistemul energetic al omului se deschide să primească energia spirituală tramsformatoare și vindecătoare, omniprezentă și omnipotentă.

Câmpurile energetice transformatoare încep de la nivelul 500 în sus. Sunt câmpurile energetice ale iubirii necondiționate și ale bucuriei. Acesta este domeniul inimii – poarta de acces către potențialul uriaș de autovindecare “asistată” de Câmpul Infinit de Energie, Lumină, Iubire și Informație.

Vindecarea se întâmplă atunci în când în mod sistematic și conștient treci de la “a face” și “a gândi” la “a fi în inimă”. Atunci când intenția este stabilită și toate condițiile sunt îndeplinite, uneori în mod neașteptat, vindecarea se întâmplă. Ea nu poate fi anticipată sau programată. Se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple.

Meditație versus Imageria Inimii

Imageria Inimii folosește vizualizarea și imaginația creativă.

Domeniul minții este dominat de gânduri repetitive, de analiză, de evaluări, de opinii, de judecăți, de justificări, de soluții și multe altele.

Mintea indisciplinată este de capul ei și afișează adesea sloganul ” Gândesc deci exist!”. Cercetătorii din domeniul conștiinței spun că, de fapt, numai 1% din minte este zburdalnică și stă la povești. Ea “țipă”, acoperă și distorsionează 99% din minte – adică acele procente furnizoare de pace și liniște interioară.

Mintea disciplinată ar trebui să fie activă numai atunci când i se cere în mod obiectiv să îndeplinească o sarcină; atunci când există ceva concret de făcut.

Meditația este una dintre modalitățile uzuale de a disciplina mintea. Presupune absența oricărui tip de efort sau gând. Poate fi luată decizia ca pur și simplu să nu te gândești la nimic și apoi să te aliniezi la Liniștea Infinită, adică pur și simplu să asculți Liniștea, într-un loc liniștit. Puțini oameni reușesc să-și strunească mintea în acest mod.

O altă modalitate de a disciplina mintea este de a canaliza energia ce se risipește prin mentalizarea fără rost către vizualizarea creativă. Conform cercetărilor doctorului Hawkins, vindecarea prin vizualizare calibrează la nivelul 485.

Acesta este instrumentul pe care îl utilizează Imageria inimii.

Pentru că vindecarea nu poate avea loc decât de la nivelul 500 în sus, rolul exercițiilor de Imagerie a Inimii este să aducă mintea în tărâmul inimii și să o facă să funcționeze în câmpul puternic al iubirii necondiționate. 

Vizualizare versus fantezie 

Atunci când percepem ceva în lume, un stimul extern produce o imagine în creier pentru care găsim în mintea noastră o informație deja existentă care-i oferă un înțeles.

Invers, atunci când vizualizăm, pornim de la o stare de calm în care putem ocoli mintea și ego-ul  și  care ne permite să accesăm stări intuitive de conștiință ce pot declanșa imagini sau gânduri  pe care nu le-am avut până atunci.

Imaginația izvorăște din părțile elementare ale spiritului împărtășit de toți

( Dr. Amit Goswami- Creativitatea cuantică)

Fantezia este rezultatul muncii ego-ului din starea normală de conștiență. Ea scoate la iveală imagini și informații din experiențele noastre trecute pe care le recombină și restructurează în forme noi.

De aceea este foarte important ca în timpul exercițiilor de Imageria Inimii să fii relaxat și să-ți abandonezi mintea procesului de ghidare. Imaginile trebuie să fie lăsate mai degrabă să apară decât să le plăsmuiești tu. “Vezi și simți” înseamnă să observi ceea ce subconștientul tău îți arată.

IMAGERIA INIMII versus VINDECAREA RECONECTIVĂ

Despre Vindecarea Reconectivă găsiți detaliile aici :

http://www.milenapopescu.ro/3-m/vindecare-reconectiva-reconectare

Au același scop, dar se bazează pe abordări diferite.

 

Ce au în  comun:

  • Sunt instrumente puternice de vindecare.
  • Necesită stăpânirea minții.
  • Funcționează atunci când sunt accesate nivele înalte de conștiință ( peste 500 – nivelul iubirii necondiționate)
  • Încurajează persoana să acceseze simultan poziția de “martor/observator” și pe cea de “observat”: Ce simți? Ce vezi? Ce auzi? Ce emoții apar?
  • Practicianul/facilitatorul nu trebuie să știe problemele “clientului”. Acest aspect este esențial pentru Vindecarea Reconectivă.
  • Ego-ul, intervenția mentală, tendința de a controla procesul și emiterea de judecăți în timpul ședințelor bruiază procesul de vindecare.

Ce au diferit:

  • Imageria inimii utilizează exerciții ghidate care favorizează conexiunea conștientă minte-inimă.
  • Vindecarea reconectivă se bazează pe abandonul total în fața Câmpului Infinit de Energie, Lumină și Informație®, Dumnezeu, Iubire, Univers etc…

 

  • Imageria inimii este un instrument care poate fi practicat în ședințe individuale sau în grup. Poate fi aplicată singură, sau ca instrument de lucru în activitatea de coaching, psihoterapie, în spitale, în companii, etc.
  • Vindecarea reconectivă se practică numai în cadrul ședințelor individuale. Se realizează în deplină tăcere și fără atingere.

 

  • Imageria inimii se practică în poziția așezat pe scaun.
  • Vindecarea reconectivă se practică de regulă în cabinet, pe masa de masaj – pentru o relaxare completă și posibilitatea experimentării unor stări înalte de conștiință.

 

  • Imageria inimii  utilizează seturi succesive de exerciții scurte, iar seminariile se întind pe o perioadă de 2-3 zile. Sunt urmate de exerciții zilnice pentru acasă.
  • Vindecarea reconectivă se realizează în maxim 3 ședințe ce durează câte o oră, din care 30 minute pe masa de masaj și 30 minute pentru aducerea în memoria conștientă a experiențelor din timpul ședinței.

Exercițiu demonstrativ – “Muntele”

Resurse

Lectură recomandată