Inima ta cântă? Ce își dorește ea cu adevărat? Ce vise stau ascunse în străfunduri și sunt gata să-și ia zborul spre înălțimile vieții?

Relaxează-te. Așezat pe scaun cu spatele drept, sau întins pe spate cu fața în sus, relaxează fiecare părticică a trupului tău, de la cap și până la vârful degetelor de la picioare. Inspiră adânc și expiră pe nas de trei ori eliberând toate grijile și toate supărările. Lasă-le să plece ca un nor și să se dizolve undeva, în depărtare.

Privește acum imaginea de mai jos și inchide ochii.

Respiră ușor și profund.

În timp ce inspiri vezi și simți cum de la baza coloanei vertebrale se ridică un fascicul de lumină pură. Trece prin dreptul pântecelui  unde energia creatoare freamătă, gata să se elibereze. Un bulgăre de energie proaspătă, portocalie, se desprinde și este împins mai sus, spre inimă. Apoi se ridică mai mult, și mai mult, odată cu fasciculul de lumină. Se revarsă prin creștetul capului și te învăluie ca o ploaie de stele în timp ce expiri. Este lumină în tine și în afara ta.

Fă asta de câteva ori…

Pătrunde acum în lumina din interiorul trupului prin creștetul capului. Privește în jos, găsește inima și coboară spre ea. Este acolo o ușă de orice formă dorești tu să fie. Deschide ușa și pătrunde înăuntru. Trage ușa după tine și respiră adânc… o dată. Bucură-te pentru o clipă de pacea, frumusețea și iubirea necondiționată din inima ta. Ascultă-i muzica și minunează-te!

În inima ta există un loc special numit “locul creației”. Pornește încet și găsește-l. Îl vei recunoaște ușor pentru că acolo găsești un amalgam de vise. Unele vin din minte și din ego, altele sunt împrumutate, iar altele sunt născute chiar în inima ta.

Privește-le! Le recunoști….?

Cere inimii să aleagă pentru tine. Las-o să elibereze tot ce nu este potrivit și să păstreze doar acele vise care pot aduce bucurie și fericire pentru tine și pentru cei din lumea ta….

Rămâi în liniște o vreme și doar privește… Vezi cum tot ceea ce nu este născut în inima ta se dizolvă încet până dispare complet….

Recunoști acum visele tale cele mai frumoase. Doar ele au rămas și sunt foarte clar conturate.

Deschide ochii și mai privește pentru o clipă imaginea. Ia-o în inimă și fă-o să pară cât mai reală.

Auzi freamătul valurilor, simți energia creației și vezi cum visele se transformă în pescăruși. Au aripile larg deschise și se pregătesc să zboare în înalt.

Din “locul creației” un tunel de lumină pornește în sus. În centrul creierului se ramifică: o ramură iese prin mijlocul frunții , iar cealaltă prin creștetul capului.

Vezi cum visele tale în chip de pescăruși se înalță prin tunelul de lumină și zboară liberi, afară, în spațiul vieții tale.

Revin-o acum cu atenția la respirație.

În timp ce inspiri simți din nou fasciculul de lumină cum urcă de la baza coloanei vertebrale. Drumul e liber. Energia creatoare s-a descătușat. Ajunge ușor în creștetul capului și cade peste tine ca o ploaie de stele în timp ce expiri…

Ești lumină pură.

Abandonează-te Sinelui tău mai înalt și lasă-te călăuzit…Ai încredere și răbdare. Ocrotește și hrănește pescărușii cu dragostea ta. Universul îți va oferi la timpul potrivit tot ce ai nevoie pentru a-ți împlini visele pornite din inimă.

Când ești pregătit, deschide ochii și întoarce-te  în momentul prezent.

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc…

Acest exercițiu urmărește tiparul clasic al exercițiilor de Imageria Inimii în care elementul central îl constituie coborârea minții în inimă. Exercițiile de imagerie sunt exerciții de vindecare.

Astăzi mi-am propus să mobilizez energia creatoare acumulată și de multe ori stagnantă la nivelul chakrei a II-a.

Pentru a efectua corect exercițiile de imagerie este nevoie de un ghid, profesor sau cineva care să ți le citească. Altfel mintea rămâne activă iar tu nu te poți abandona inimii.

Sursa:

Daniel Mitel – Floarea vieții și atingerea nemuririi.