Inițial am vrut să fie doar un articol despre separarea socială și inflamații. Între timp a venit din partea cuiva o solicitare de Vindecare Reconectivă. Nu m-am mirat deloc când am aflat că motivul care a determinat-o să-mi solicite ședința de vindecare a fost tocmai o durere puternică de picior care a apărut progresiv după ce a intrat în izolare. Iată de ce am ales să extind puțin subiectul cu informații și experiențe privind Vindecarea Reconectivă și cum ne poate fi de folos în această perioadă delicată:

  • Izolarea socială și riscul de a declanșa procese inflamatorii;
  • Vindecarea Reconectivă – un ajutor prețios în prevenirea sau ținerea sub control a inflamațiilor și păstrarea echilibrului emoțional;
  • Două experiențe de Vindecare Reconectivă;
  • Programul meu de susținere prin ședințe de Vindecare Reconectivă la distanță.

Detalii despre Vindecarea Reconectivă ( Reconnective Healing™) găsiți pe site-ul meu:

http://www.milenapopescu.ro/3-m/vindecare-reconectiva-reconectare

Separarea socială și inflamațiile

Noi cercetări afirmă că izolarea socială poate avea legătură cu o creștere a proceselor inflamatorii în organism.

Analizând 30 de studii din acest domeniu, cercetătorii de la Universitatea Surrey și Universitatea Brunel din Londra au descoperit că izolarea socială a fost asociată cu niveluri crescute ale marker-ului proteinei C-reactive (CRP). Creşterile CRP reprezintă un răspuns nespecific al corpului la inflamaţii şi infecţii.  Niveluri crescute ale CRP se întâlnesc în cazul unor afecțiuni precum infecții osoase, boli autoimune, boli inflamatorii intestinale, tuberculoză, cancer, infecții. De asemenea, s-a observat creșterea nivelului de fibrinogen , o glicoproteină implicată în formarea cheagurilor de sânge. Legătura dintre izolarea socială și inflamație se pare că este mai evidentă la bărbați decât la femei.

Deși mai puțin evidentă, există de asemenea o legătură între singurătate și procesul inflamator, de data aceasta marker-ul implicat fiind interleukina-6. Niveluri crescute ale acestui marker sunt asociate și de această dată unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, bolile autoimune, dar și limfoamelor, SIDA, infecțiilor virale, etc.

Dr. Kimberley Smith, lector în psihologia sănătății la Universitatea din Surrey, a declarat că izolarea socială și singurătatea sunt cauze reale ale unei sănătăți precare, iar acest lucru din cauza faptului că ambele influențează răspunsul inflamator al organismului.

În condițiile apariției virusului COVID-19 și a indicațiilor de autoizolare, carantină și apoi a măsurilor de izolare impuse de autorități, cercetătorii avertizează că ar trebui să fie luate măsuri pentru a-i sprijini pe cei care se confruntă cu efectele izolării sociale, nu numai pentru păstrarea stării de sănătate fizică, dar și pentru menținerea echilibrului emoțional și mental.

De aceea este importantă menținerea unui program zilnic în care să fie ceva de făcut și din care să nu lipsească contactul cu ceilalți membri ai familiei, cu prietenii,  precum și  participarea la diferite activități care se desfășoară din ce în ce mai mult pe platformele online: concerte, cursuri, seri de poezie, seri de meditație sau alte activități care ne ajută să rămânem conectați și echilibrați din punct de vedere emoțional și mental.

Cel mai important lucru pe care putem să-l facem în aceste momente, este să rămânem conectați și să ne acordăm sprijin reciproc.

Vindecarea Reconectivă și inflamațiile

Vindecarea Reconectivă poate aduce beneficii celor care au început să manifeste procese inflamatorii în corp din cauza izolării sociale și a întreruperii activităților fizice obișnuite. De fapt, practica a demonstrat că sunt situații în care ședințele de Vindecare Reconectivă sunt mai eficiente decât fizioterapia. În plus, aceasta lasă în urmă o stare de bine, de liniște și pace. Oamenii dorm mai bine și se simt mai bine, mai ales acum, când nu au acces la mișcare în natură și aer curat.

Este știut faptul că riscul de infectare cu orice fel de virus este mult mai mare atunci când organismul se află în dezechilibru acido-bazic. Starea de echilibru a corpului este ușor alcalină, cu un PH intracelular cuprins de regulă între 7,1 și 7,4 cu excepția anumitor organe. Într-un mediu cu PH impropriu, funcționarea celulelor poate fi compromisă iar mediul devine propice pentru ca virușii să se dezvolte în voie.Vindecarea Reconectivă este un mijloc simplu, plăcut și eficient care, la momentul potrivit,  contribuie din plin la alcalinizarea corpului. Este extrem de utilă în momente de criză, când stresul și inflamațiile produc un mediu intern acid. De asemenea, poate crea puternice momente de conștientizare și oferă direcție și suport pentru ceea ce va urma în viața ta.

Pe lângă aceasta sunt și lucruri simple și ieftine care depind de noi și pe care le putem face în mod constant pentru a ne menține un mediu intern echilibrat:

  • Nutriția adecvată. Pentru ca virusurile să nu ne invadeze și procesele infalmatorii să nu se declanșeze este de preferat să consumăm, măcar în perioada premergătoare epidemiilor, 75-80% fructe, legume, frunzoase verzi proaspete și 20-25% alte alimente (proteine animale, cereale, dulciuri, cereale integrale, nuci, alune, etc). Se întâmplă să fim în perioada postului religios, perioadă în care alimentația ar trebui să abunde în spanac, măcriș, ștevie, salată și alte vegetale proaspete puternic alcalinizante. O zi de post total pe săptămână sau chiar un post scurt, terapeutic, ar putea să ajute din plin la eliminarea toxinelor, recăpătarea sau păstrarea greutății și restabilirea echilibrului interior – fizic și emoțional, cu efecte notabile asupra sănătății. Adică am putea să transformăm o constrângere într-o oportunitate de vindecare. (https://www.emilena.ro/postul-terapeutic/
  • Relaxarea. Orice mijloc pe care-l avem la îndemână și care ni se potrivește, ne creează o stare de bine și de pace interioară poate fi folosit din plin în această perioadă . Poate fi meditația, rugăciunea, muzica, arta, grădinăritul, masajul, etc.

Atunci când ne hrănim adecvat și trăim regulat o stare de relaxare, de bine, de armonie și de pace, echilibrul acido-bazic poate fi atins iar sănătatea poate fi menținută pe termen lung.

Prima experiență de Vindecare Reconectivă

Doresc încă de la început să spun, din punctul meu de vedere, că nu este vorba nici de ,,miracole” și nici despre “vindecări miraculoase”.
De felul meu sunt un tip destul de sceptic și până la momentul la care am trecut prin această experiență nici nu voiam să aud despre astfel de “tratamente”.
Preambul: am fost diagnosticat cu o hernie cervicală la C2/C3 si C4/C5 și de câțiva ani am momente când durerile devin insuportabile mergând până la imobilizarea membrelor superioare. Am făcut mai multe investigații și toți medicii cu care am discutat mi-au spus că intervenția chirurgicală nu este întotdeauna prima soluție. M-au sfătuit să încerc și metode alternative: gimnastică medicală, acupunctură, etc.
Până la acel moment habar nu aveam nici ce este și nici în ce constă o astfel de ședință. (…) Am fost invitat într-un cabinet unde nu se afla decât o masă de masaj și o atmosferă agreabilă și prietenoasă. Vă dați seama că scepticismul meu era deja la cote alarmante dar am continuat pe principiul că nu am nimic de pierdut.
În timpul ședinței senzațiile și sentimentele pe care le-am trăit m-au bulversat. Vă pot spune că dacă la început simțeam pe zonele dureroase o senzație de rece… mai târziu am simțit în corp o senzație de ușurare. Sentimentul a fost atât de puternic încât mi-au dat lacrimile, moment în care m-am speriat puțin.
Efectul a fost fantastic, astfel încât după ce am ieșit din cabinet uitasem de durere, uitasem de probleme și am ieșit în curte. Atunci am observat că era o zi frumoasă de primăvară, însorită și… fără dureri.
De ce am considerat această ședință o experiență de viață, deoarece:
– Am conștientizat, mai mult decât niciodată că viața mea depinde doar de felul în care gândesc și simt;
– Am realizat că există o putere interioară care “îmi dă voie” să-mi controlez felul în care mă simt: trist, anxios, frustrat, nemulțumit de tot și toate, etc.
– Noua mea experiență a mers până acolo încât am reușit să evaluez genul de relație pe care o am cu persoanele din jurul meu. Trebuie să recunosc că acest lucru m-a speriat puțin.
– Și în sfârșit, dar nu în ultimul rând, am realizat că îmi pot folosi energia și puterea de a alege cum să fie fiecare zi din viața mea.
Ce pot spune, fără niciun dubiu, că durerile deși au mai fost nu au mai avut intensitatea celor de la început poate și datorită faptului am reușit să conștientizez că intensitatea durerii depinde de felul în care aleg să mă simt.
A treia ședință a avut loc după un an. Am plecat liniștit și fericit deoarece știam ce am de făcut, încă de la a doua ședință, și am decis să îmi continui viața prin prisma experienței dobândite în urma celor trei ședințe de vindecare reconectivă.
Dacă mergeți cu sufletul deschis și sunteți pregătiți să acceptați aceste ședințe de vindecare reconectivă ca o experiență de viață care vă poate arăta ce puteți face în viitor cu viața dumneavoastră, atunci nu mai stați pe gânduri. Dacă mergeți și așteptați minuni și vindecări miraculoase vă sfătuiesc să vă mai gândiți.
Știți ce este extraordinar și ce m-a făcut să împărtășesc și cu dumneavoastră această experiență de viață? Nu faptul că puteți scăpa de durerea fizică (de durere puteți scăpa și cu tratament medicamentos – calmante cât cuprinde) ci faptul că aveți șansa să scăpați de durerea “interioară”, să conștientizați că viața dumneavoastră depinde doar de dumneavoastră.”

A doua experiență de Vindecare Reconectivă

Ultima persoană căreia i-am facilitat o ședință de Vindecare Reconectivă m-a contactat de curând, după o zi întreagă de dureri și lacrimi. Urmează încă două ședințe așa că nu am încă un rezumat detaliat scris, motiv pentru care o să preiau din feedback-ul pe care l-am obținut imediat după prima ședință. Dacă va dori să ne împărtășească experiența, o voi publica ulterior.

Piciorul începuse să o doară treptat de câteva zile, era singură, iar depresia începuse să-i dea târcoale. Programul ei de antrenament săptămânal a fost brusc întrerupt, iar plimbările zilnice scurte pe care reușea să le facă în cartier și exercițiile pe care le făcea în casă nu i-au fost de mare ajutor. Tânjea după mediul social în care era obișnuită să trăiască și în care se simțea bine.

Am facilitat prima ședință seara la ora 21. Ora târzie, durerile și ziua grea prin care trecuse nu-mi lăsau prea multe speranțe ca persoana respectivă să rămână conștientă pe timpul ședinței. Mă așteptam ca sub acțiunea frecvențelor reconective să adoarmă instantaneu și să nu-și amintească nimic. Am facilitat ședința așa cum fac de obicei și după 45 de minute am contactat-o. Ceea ce a simțit pe toată perioada ședinței mi-a connfirmat încă o dată faptul că în cazul vindecării reconective orice așteptare sau presupunere trebuie lăsate deoparte.

Mi-a povestit cât a putut de coerent toate senzațiile pe care le-a simțit la nivel fizic, toate stările emoționale prin care a trecut și tot ceea ce a trăit, simțit și a “văzut” în timpul ședinței. Toate erau cu mult peste așteptările mele și ale ei. Și tot ceea ce povestea era presărat din când în când cu …

Acum mă simt foarte, foarte bine. Mă mai doare puțin piciorul, dar acum mă simt foarte, foarte bine.Mulțumesc!”

Mulțumesc și eu că mi-ai dat ocazia să-ți fiu de folos!

Programul meu de susținere

În această perioadă am acordat sprijin prin intermediul Comunității  Practicienilor de Vindecare Reconectivă pentru 3 persoane infectate cu COVID -19  internate în spitale din Italia. Nu am primit decât numele lor. Faptul că nu am avut decât numele persoanelor mi-a permis să nu am niciun atașament față de rezultat. Acest lucru este esențial în Vindecarea Reconectivă pentru că înseamnă să te ridici deasupra așteptărilor pe care le are ego-ul și să înțelegi că orice este posibil, iar acel orice nu depinde în niciun fel de tine ca practician, pentru că nu ai de unde să știi ce este mai bine în acel moment pentru persoana respectivă. Cu toate acestea, omul din noi este fericit să comunice, să împărtășească experiențe și să primească impresii după ședințe. Acesta este darul pe care-l primim atunci când putem să comunicăm direct și să avem un minim de conversație după ședință.

Continui să ofer necondiționat ședințe de Vindecare Reconectivă la distanță tuturor persoanelor care au nevoie de sprijin în această perioadă, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla. Dacă simțiți că rezonați cu această metodă de vindecare nu ezitați să-mi solicitați sprijinul – pentru voi sau pentru cineva drag care locuiește oriunde. Nu contează distanța și nici limba pe care o vorbește. Vindecarea Reconectivă acționează la nivel energetic, emoțional, mental și fizic dincolo de limitele spațiului și ale timpului și mai presus de orice, lasă în urmă o stare de bine.

Puteți folosi formularul de contact de pe site sau puteți să-mi lăsați un mesaj pe pagina mea de Facebook.

http://www.milenapopescu.ro/contact

https://www.facebook.com/MilenaPopescu.ro

Resurse