Mai mult crud și mai puțin gătit.

Ce faci dacă te-ai hotărât să-ți schimbi stilul de viață și să renunți la vechea ta dietă omnivoră?

Ce faci dacă ești singura/ul din familie care a pornit pe acest drum și ești exact persoana care pregătea mesele pentru toată familia și care face acest lucru în continuare?

Cum treci peste momentul mesei, peste foame și peste aromele bucatelor pe are tocmai le-ai pregătit? Sunt clipe în care simți cum hotărârea se clatină și cum după trei-patru ore de bucătărit îți vine să lași totul baltă, să stai la masă cu ai tăi așa cum ai făcut mereu și să te înfrupți din mâncarea delicioasă pe care tocmai ai scos-o din cuptor. Nu mai vorbim de privirile piezișe și “încurajările” celor pe care-i iubești și care te iubesc, dar care cred că totul este doar o toană, că zilele vor trece și tu vei redeveni cel care ai fost dintotdeauna.

Pentru momentele în care nu ai timp să bucătărești și pentru tine, e bine să ai ceva pus deoparte care să constituie alimentul de bază al mesei.  Vei completa apoi cu ceva vegetale proaspete și/sau gătite din ceea ce ai pregătit pentru toți ai casei, astfel încât să ai în farfurie toate principiile nutritive – proteine, carbohidrați, grăsimi bune și bineînțeles vitamine și enzime.

În fond, dietele voastre nu ar trebui să se deosebească decât prin sursa de proteină. Cu cât ești tu mai orientat către hrană vegetală vie, cu atât mai bine le va fi tuturor, pentru că vor beneficia de o cantitate mai mare de vegetale proaspete. Efectul secundar va fi unul benefic, cu singura condiție să nu rogi pe nimeni în mod insistent să guste măcar un pic din mâncarea ta.

Acum câteva zile am trecut printr-o astfel de provocare. După ce am bucătărit toată dimineața aveam aliniate pe plită pentru masa de prânz o ciorbiță de dovlecei acrită cu suc de lămâie și aromată din belșug cu floare de mărar, o musaca în care amestecasem artistic ceva cartofi, carne, ouă și  smântână, care arăta și mirosea minunat, precum și o varză călită cu puțină afumătură și ardeiul iute de rigoare. Toate proaspete, toate calde. Trebuie voință, nu glumă, ca să poți să ignori și să rămâi fidel dietei tale vegane. Dacă nu aveam ceva rezerve în frigider probabil că o lăsam baltă și gustam din toate.

Salvarea a venit de la Rawckers. După ce mi-am aranjat frumos farfuria și mi-am potolit foamea nu a mai fost o problemă să-mi aștept familia la masa de prânz și să trec cu brio peste ispitele din farfurii. Ne-a unit numai ciorbița de dovlecel pe care am savurat-o pe îndelete – un bun pretext să fim împreună la masă.

Prânz în stil Rawckers

Ce conține farfuria:

  • O bucată brânză maturată din caju, Rawckers -150 g. Brânza este învelită în pudră de ardei roșu afumat.
  • Un cartof fiert pus deoparte din cartofii pentru musaca. Am uns cartofii cu unt vegetal Rawckers din caju, cocos, floarea soarelui și măsline, toate organice și presate la rece.
  • Măsline kalamata organice conservate în ulei de măsline.
  • Roșii mici cât cireșele proaspăt culese din grădină.

A fost prima dată când am încercat produsele Rawchers, iar astăzi am făcut a doua comandă și voi primi toate cele 6 tipuri de brânză maturată. Mai au brânzică proaspătă, dar și ricotta. Mie mi-a plăcut în mod deosebit brânza maturată și untul.

În fotografia de mai jos se vede mai bine brânzica. Este suficient de consistentă, dar fină și cremoasă în același timp.

Așa arată brânza maturată Rawckers din caju cu ardei

Să fie de folos!