CURS DE MIRACOLE- Exerciții

Protejați-vă prin disciplină; Ex. 44-50-Curs de miracole.

By 2 July 2014 July 5th, 2014 No Comments

       meditatie4

        În cadrul retreat-ului de meditație de 40 de zile – Calea Desăvârșirii– pe care l-a coordonat în perioada martie-mai 2014, în ziua a doua, Sri Vasudeva le-a vorbit participanților despre dorința personală de a crește în conștiință ca element cheie al transformării.

        Ultimul aspect la care s-a referit în acea zi este ceea ce în Lecțiile Spiritului Sfânt din Curs de Miracole a fost transmis sub forma : “ Veghează numai pentru Dumnezeu și Împărăția Sa.” Aceasta era ultima din cele trei lecții ale Spiritului Sfânt, și se referea exclusiv la vigilența pe care studentul trebuie să o manifeste pe drumul inversării sistemului actual de gândire, adică pe drumul transformării.

       În Curs de Miracole, Vocea ne spunea că ” Al treilea pas e, așadar, unul de protejare a minții tale, permițându-ți să te identifici numai cu centrul…” Sri Vasudeva spune, ca un ecou, același lucru: ” Protejați-vă prin disciplină.”

    Cred că este utilă parcurgerea acestui fragment înainte de a citi următoarea serie de exerciții, pentru că  aceste exerciții – scurte secvențe de inițiere în meditație – sunt un mijloc didactic prețios pentru a învăța vigilența și autodisciplina în cadrul transformării spirituale.

Sri Vasudeva: “Protejați-vă prin disciplină”

         Următorul pas pentru a vă întări dorința, este disciplina. Întotdeauna spun că disciplina nu este este menită pentru a ne restricționa, ci pentru a proteja lumina ce crește în interiorul nostru. De aceea e necesar să fim disciplinați; disciplinați în faptele noastre, disciplinați în gândurile noastre, disciplinați în sentimentele pe care le avem, disciplinați în conexiunea pe care o facem cu Divinul. Meditația ne ajută! Practicile spirituale ne ajută! În fiecare zi a vieții noastre e necesar să avem o formă de disciplină, pentru că în caz contrar, vă veți trezi ca fiind din ce în ce mai slabi; din ce în ce mai divizați în interior. Deci, disciplina este într-adevăr o protecție care ne ajută să creștem în lumină.

        E necesar să dezvoltăm acea dorință pentru o conștiință spirituală mai înaltă. Avem nevoie să păstrăm o anumită companie, avem nevoie să ne păstrăm acele gânduri, avem nevoie să ne hrănim permanent cu acea energie pozitivă și veți fi uimiți.

        Avem nevoie de o lume mai bună. Avem nevoie de o energie mai bună în lumea noastră și aceasta va veni de la aceia dintre noi care credem în bunătate, adevăr, libertate, fericire, iubire necondiționată, în lipsa judecății. Oamenii care cred în aceste lucruri și vin împreună creînd o comunitate, vor inspira lumea prin energia pozitivă generată. Prin urmare, rămâneți fermi în dorința voastră de a evolua. Aliniați-vă dorința cu impulsul natural al sufletului de a evolua, iar un Univers întreg vă va susține deoarece aceasta este tendința timpurilor noastre – de a crește în conștiință. Haideți să nu rămânem în urmă!

( Blue Star România :”Retreatul de 40 de Zile de Meditație al Maestrului Sri Vasudeva, 2014″- p.10)

             Așa că haideți să nu rămânem în urmă! Avem șapte exerciții de parcurs, asta în cazul în care nu ați apelat deja la sursa online :ebookbrowsee.net  Având în vedere faptul că pot fi accesate variantele integrale ale exercițiilor, nu am să mai detaliez, dar am să redau câte un fragment din fiecare, acela care mie mi-a plăcut cel mai mult, și care mi s-a părut reprezentativ pentru exercițiul respectiv. 

Pentru primele cinci exerciții, metoda este aceeași care a fost mereu. Sunt necesare intervale scurte și frecvente repartizate pe toată durata zilei, în care se repetă ideea zilei, detașat de “lume”, și se aplică situațiilor sau persoanelor pe care le întâlnim în ziua respectivă. În plus,  sunt necesare cel puțin trei intervale practice de câte cinci minute, realizate cu ochii închiși: dimineața, în cursul zilei și seara. Acestea necesită izolare și liniște. Se repetă ideea, după care într-o stare de relaxare fizică totală se practică ideea conform instrucțiunilor specifice fiecărui exercițiu.

Nu uitați regulile “jocului”: Un exercițiu poate fi repetat mai multe zile la rând, dar nu se pot face mai multe exerciții într-o singură zi!

44: Dumnezeu este lumina în care văd.

Nu poți să vezi în întuneric și nu poți să faci lumină. Poți să faci întuneric și apoi să crezi că vezi în el, dar lumina reflectă viața și este, prin urmare, un aspect al creației. Creația și întunericul nu pot coexista,  dar lumina și viața trebuie să meargă mână în mână fiind doar aspecte diferite ale creației.

Ca să vezi, trebuie să recunoști că lumina este înăuntru, nu în afară. Nu vezi în afara ta, și nici instrumentul vederii nu este în afara ta. O parte esențială a acestui instrumentar este lumina care face posibilă vederea. Ea e mereu cu tine, făcând viziunea posibilă în orice împrejurare

Dacă faci exercițiile cum trebuie, ar trebui  să ai o senzație de relaxare și chiar sentimentul că te apropii de lumină, dar nu chiar că pătrunzi în ea. Încearcă să te gândești la lumină, fără formă și fără limită, în timp ce treci pe lângă gândurile acestei lumi fără să le bagi în seamă.

 

45: Dumnezeu este Mintea cu care gândesc.

 Ideea de astăzi deține cheia pentru a afla ce sunt adevăratele tale gânduri. Ele nu sunt nimic din ce consideri că gândești, după cum nimic din ce consideri că vezi nu are niciun fel de legătură  cu viziunea. Nimic din ce consideri că sunt adevăratele tale gânduri nu seamnănă în nicio privință cu adevăratele tale gânduri. Nimic din ce consideri că vezi nu seamnănă cu ce îți va arăta viziunea. 

Unde sunt atunci adevăratle tale gânduri? Astăzi vom încerca să ajungem la ele. Va trebui să le căutăm în mintea ta, pentru că acolo sunt. Și trebuie să mai fie acolo, pentru că nu se poate să își fi părăsit sursa. Ce e gândit de Mintea lui Dumnezeu e veșnic, făcând parte din creație. 

Nu vom lăsa gândurile lumii să ne tragă înapoi. Nu vom lăsa convingerile lumii să ne spună că ce vrea Dumnezeu să facem este imposibil. …Vom încerca, totodată,  să înțelegem că vrem să facem numai ce vrea Dumnezeu să facem. 

Sub toate gândurile fără sens și sub toate ideile smintite pe care ți le-ai îndesat în minte stau gândurile pe care le-ai gândit cu Dumnezeu la început. Ele sunt acum în mintea ta, complet neschimbate. Și vor fi mereu în mintea ta, exact cum au fost dintotdeauna. Tot ce ai gândit de atunci încoace se va schimba, dat Temelia pe care stă este absolut de neschimbat.

Pentru acest tip de exercițiu este necesar un singur lucru: abordează-l așa cum te-ai apropia de un altar dedicat în Cer lui Dumnezeu Tatăl și lui Dumnezeu Fiul. Căci acesta e locul la care încerci să ajungi. 

 

46: Dumnezeu este Iubirea în care iert.

Dumnezeu nu iartă pentru că nu a condamnat niciodată. Iertarea este marea nevoie a acestei lumi, dar numai pentru că este o lume a iluziilor. 

Deși Dumnezeu nu iartă, Iubirea Lui stă totuși la baza iertării. Frica condamnă și iubirea iartă. Iertarea desface astfel produsul fricii, readucând mintea în postura de a-L reconștientiza pe Dumnezeu. Din acest motiv, iertarea se poate numi pe drept cuvânt mântuire. E mijlocul prin care iluziile dispar.

Dacă faci exercițiul cum trebuie, nu îți va fi greu să găsești o serie de persoane pe care nu le-ai iertat. O regulă sigură este aceea că oricine îți displace e un subiect adecvat. Menționează numele fiecărei persoane și spune:

Dumnezeu este iubirea în care te iert (nume).

După ce ai aplicat ideea la toți cei care ți-au venit în minte, spune-ți:

Dumnezeu este iubirea în care mă iert.

 

47: Dumnezeu este puterea în care mă încred.

Dacă te încrezi în propria ta putere, ai toate motivele să fii îngrijorat, neliniștit, înfricoșat. Ce poți prezice sau ține sub control? Pe ce părticică din tine se poate conta? Ce îți dă posibilitatea de-a conștientiza toate fațetele unei probleme și de-a le rezolva în așa fel încât să reiasă numai bine? Ce părticică din tine îți dă capacitatea de-a recunoaște soluția corectă și garanția că se va realiza?

Dumnezeu e siguranța ta în toate împrejurările.  Vocea Lui vorbește pentru El în toate situațiile și în fiecare aspect al tuturor situațiilor, spunându-ți exact ce să faci, ca să Îi chemi în ajutor puterea și protecția.

Astăzi vom încerca să trecem de propria ta slăbiciune și să ajungem la Sursa adevăratei puteri.

Încearcă acum să lași în urmă toate grijile legate de propriul tău sentiment de inadecvare. E evident că orice situație care te face să te îngrijorezi e asociată cu sentimentele de inadecvare, căci altfel ai fi convins că ești în stare să faci față situației fără probleme. Nu încrezându-te în tine  vei reuși să câștigi încredere de sine. Dar puterea lui Dumnezeu din tine reușește în toate.

48: Nu e nimic de temut.

Ideea de astăzi afirmă pur și simplu un fapt.

Intervalele practice de astăzi vor fi foarte scurte, foarte simple și foarte dese. Pur și simplu, repetă ideea cât mai des posibil.

Prezența fricii e un indiciu sigur că te încrezi în propria ta putere. 

 

49: Vocea lui Dumnezeu îmi vorbește pe tot parcursul zilei.

E foarte posibil să asculți Vocea  lui Dumnezeu pe tot parcursul zilei fără să îți întrerupi în niciun fel activitățile obișnuite. Partea minții tale în care își are locul adevărul se află într-o comunicare continuă cu Dumnezeu…Cealaltă parte a minții tale e cea care funcționează în cadrul lumii și se supune legilor lumii. Aceasta este partea care e permanent distrată, dezorganizată și extrem de nesigură.

Partea care ascultă Vocea lui Dumnezeu e calmă, mereu liniștită și întru totul sigură…Încearcă să te identifici cu partea minții tale în care domnesc de-a pururi liniștea și pacea.

Ascultă în liniște profundă. Stai foarte liniștit și deschide-ți mintea. Treci de toate țipetele răgușite și de închipuirile nesănătoase care acoperă adevăratele tale gânduri și ascund veșnica legătură pe care o ai cu Dumnezeu. Cufundă-te în pacea care te așteaptă dincolo de gândurile, imaginile și sunetele frenetice și zgomotoase ale acestei lumi demente. Nu ești acasă aici. Încercăm să ajungem acum la adevărata ta casă….Încercăm să ajungem la Dumnezeu.

50: Mă susține Iubirea lui Dumnezeu.

În lumea aceasta crezi că te susține orice în afară de Dumnezeu. Îți pui credința în cele mai banale și mai smintite simboluri: medicamente, bani, îmbrăcăminte “de protecție”, influență, prestigiu, a fi îndrăgit, a cunoaște “pe cine trebuie”, și o listă nesfârșită de forme pe care le ia nimicul și pe care le înzestrezi cu puteri magice.

Pentru tine, toate aceste lucruri înlocuiesc Iubirea lui Dumnezeu. Și le prețuiești pe toate pentru a-ți asigura o identificare cu trupul. Ele sunt cântece de laudă la adresa eului. Să nu îți pui credința în ceva fără valoare. Căci nu te va susține.

Pune-ți toată credința în Iubirea lui Dumnezeu din tine, o iubire care nu moare, nu se schimbă și nu dezamăgește niciodată. Prin Iubirea lui Dumnezeu din tine, poți rezolva toate dificultățile aparente, fără efort și plin de încredere. Spune-ți acest lucru astăzi cât de des.

Timp de zece minute de două ori pe zi astăzi, dimineața și seara, lasă ideea să pătrundă adânc în conștiința ta.  Repet-o, gândește-te la ea, lasă gândurile aferente să îți vină într-ajutor să îi recunoști adevărul, și lasă pacea să se reverse peste tine ca o mantie de protecție și siguranță. Nu lăsa să intre gânduri deșarte și prostești, să tulbure sfânta minte a Fiului lui Dumnezeu. Aceasta e împărăția Cerului.


1


Fragmente din:

*** “Curs de miracole-Culegere de exerciții pentru studenți”,  Editura Centrum-Polonia 2007, pp.67-77