* trandafiri de dulceață – măcar un coșuleț, ca să ai spor

* miere neprocesată

      Ai nevoie de un storcător care lucrează prin presare. 

      Culege trandafirii în prima parte a zilei, atunci când sunt parfumați și uscați. După ploaie sau dimineața devreme au petalele încărcate cu apă. Apoi, desprinde petalele. Când le ai gata pe toate le treci prin storcător. Pui sucul obținut într-un vas gradat, adaugi aceeași cantitate de miere și amesteci bine până se omogenizează complet.

      De exemplu, dacă ai obținut 250 ml suc de trandafiri completezi până la 500 ml cu miere. Te bucuri astfel 500 ml sirop de trandafiri.

      Siropul se păstrează în frigider până ce se consumă. Pentru că nu este fiert, la temperatura camerei sau chiar într-o încăpere rece se va deteriora.

      Servește-l cu suc de lămâie și apă rece.

Un storcător bun se poate achiziționa de -AICI-

Enjoy!