E simplu:

  • 2 felii pepene galben
  • 10-15 frunze de ginkgo biloba
  • 2 crenguțe de mentă ( doar frunzele)
  • o legătură măcriș crud

Tai două felii de pepene galben, merg în grădină și culeg cele 10-15 frunze din copăcelul de ginkgo biloba pe lângă care trec cu nepăsare de vreo 10 ani, iar în drum spre bucătărie agăț și crenguțele de mentă. Apoi rup un snop de frunze de măcriș crude, le spăl și gata, am tot ce-mi trebuie pentru sucul de dimineață care mă trezește de-a binelea. Pornesc storcătorul care funcționează prin presare și folosesc sita deasă, ca să-mi stoarcă bine frunzele.

Încep cu 2-3 frunze de măcriș pentru că e mai fibros, apoi adaug jumătate din pepene, urmează frunzele de mentă și ginkgo ca să fiu sigură că nu pierd nimic din sucul prețios și apoi urmează celelalte bucățele de pepene iar la final măcrișul pentru că va împinge bine sucul din cilindrii storcătorului.

Pun totul într-un pahar mare de 400 ml și completez cu puțină apă.

Rezultă un suc excelent tocmai bun să-mi încep ziua în aceste 3 zile de post cu sucuri. Răcoritor și verde cât cuprinde. Verdele intens nu vine de la măcriș cât de la frunzele de ginkgo.

Simt că o să protestezi, pentru că nu ai la îndemână nici măcriș, nici ginkgo biloba. Atunci poți încerca combinația:

  • pepene galben
  • suc de lămâie
  • mentă

Ginkgo biloba

Extractul de ginkgo biloba este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune ajutoare pentru circulația cerebrală. Mama folosește la indicația medicului suplimente pe bază de ginkgo biloba. Până acum nu am avut curaj să storc frunzele proaspete pentru că nu am găsit informațiile privind modul de administrare. Era ușor să storc, dar nu știam cât să consum. Tot căutând am văzut că a început să se comercializeze suc de ginkgo biloba prin magazinele naturiste. Așa am găsit informațiile care mă interesau. Și una este sucul proaspăt, alta este cel pasteurizat.

  • Pentru adulți, producătorul recomandă cate 10-20 ml de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, dimineața și la prânz.
  • Copiilor peste 12 ani le este recomandat câte 5-10 ml de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, dimineața și la prânz.

Nu se va administra seara !

În ce privește arborele de ginkgo biloba, se comercializează la noi ca plantă ornamentală. Eu l-am plantat acum 10 ani într-un loc care nu i-a plăcut foarte tare pentru că a fost tot timpul umbrit. Cu toate acestea s-a înălțat subțirel și mă uimește de câțiva ani cu frunzele lui atât de verzi, acrișoare și plăcute la gust.

Ginkgo biloba este un puternic antioxidant, se recomandă în creșterea performanțelor intelectuale (memorie, concentrare), ameliorează demența cauzată de atacuri cerebrale, previne apariția bolii numită Alzheimer, ajută în tulburarile de erecție, ameliorează migrenele, se recomanda in stări de anxietate, amețeli, confuzie, depresie, senilitate.

https://www.minuneanaturii.ro/schoenenberger-salus/suc-bio-de-gingko-biloba-200ml-schoenenberger-pret-oferta_.html

Măcrișul

Frunzele de măcriș le-am folosit pentru aportul de clorofilă, pentru proprietățile alcalinizante și pentru că oferă un gust acrișor sucului.

Măcrișul este o plantă perenă de care te poți bucura tot timpul anului și afară în grădină, dar și în seră sau solar. Odată ce s-a prins, nu mai scapi cu una cu două de el. Îl poți folosi cu succes în suc,  în salate, poți face ciorbă, iar sucul poate fi folosit chiar la acritul ciorbelor.

Ca să ai mereu frunze crude trebuie tăiat des dacă nu apuci să le consumi. Este atât de prietenos și plăcut la gust, că ar fi păcat să nu plantezi dacă ai un colțișor în grădină sau chiar într-un ghiveci mai mare.Ca orice plantă însă, se consumă cu măsură pentru că este bogat în acid oxalic, iar dacă ai pietre la rinichi este indicat să nu abuzezi de măcriș.

http://arhiva.formula-as.ro/2016/1206/medicina-naturii-44/din-retetele-domnului-farmacist-bobaru-stevia-si-macrisul-20418

Pepenele galben

Pepenele galben aduce acestui suc cantitate,dulceață și aromă de sezon.

Dacă-ți monitorizezi glicemia sau dacă ai integrat în viața ta Metoda încărcăturii glicemice ca să slăbești, să te menți și să ai o dietă echilibrată, atunci va trebui să ții cont cât pepene folosești astfel încât să nu depășești încărcătura glicemică recomandată ( 45 GL pt scădere în greutate, 60 GL pentru menținere) sau pe care ți-ai ales-o singur în funcție de greutate și de obiectivul pe care ți l-ai stabilit.

Tabelele cu încărcături glicemice le găsești  aici  iar dacă vrei să înveți, să înțelegi și să aplici cu succes Metoda încărcăturii glicemice găsești toate cele 6 “lecții” aici

Dacă ai nevoie de lămuriri suplimentare poți să mă contactezi, deși gășești în cele 6 lecții  modele de mese care te pot ajuta să înveți să stăpânești carbohidrații.

Sper să-ți fie de folos ideea și să te bucuri de suc!

❤️