O supă fină, cu dovleac de iarnă  și ciuperci deshidratate; Potrivită pentru alimentația raw-vegan, pentru perioadele de post, sau pur și simplu pentru zilele în care ești dispus să încerci și altceva.

Ingrediente pentru două porții

  • 1/2 cană semințe de floarea soarelui hidratate peste noapte și limpezite
  • 20 nuci caju
  • o ceapă mică
  • o cană cubulețe de dovleac crud
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 morcov
  • 2 felii potrivite de țelină
  • 2 linguri ciuperci uscate măcinate ( eu am folosit mânătărci deshidratate de mine astă vară)
  • 1/2  linguriță sare
  • sucul de la o lămâie mică bio
  • 1 lingură ulei de măsline presat la rece
  • piper sau alte condimente după gust

Preparare

Se pun toate legumele tăiate cubulețe în blender. Se adaugă apă fierbinte ( nu clocotită) cât să le acopere. Se procesează la viteză maximă până ce amestecul devine un piure fin. Dacă este nevoie, se mai subțiază cu puțină apă. La final se adaugă sarea, sucul de lămâie și uleiul.

Rețeta de vară, cu ciuperci proaspete, dovlecel din grădină și ceapă verde o găsești aici, la Hippocrates Health Institute.