După zile cu nori și furtuni răsare soarele.

Înțelegi cât de important este să-ți cureți energiile? Un spirit trezit are nevoie de această experiență. Cu cât faci mai mult aceste exerciții, cu atât vei experimenta mai mult liniștea dincolo de tiparele de credințe și dincolo de problemele emoționale; o flacără mică de conștientizare va arde în interiorul tău.

Indiferent ce boală îți afectează corpul fizic, ea este doar o consecință a tiparelor tale de credințe și a traumelor tale emoționale. Nici măcar marii meditatori nu pot intra în călătoria lor interioară fără să-și curețe corpul mental și corpul emoțional. ( Daniel Mitel- Imageria inimii; O cale spre iluminare)

Este o adevărată provocare să ne menținem centrați și senini în fiecare moment al zilei. Se întâmplă în jurul nostru multe. Trăim între oameni, suntem implicați în activități sau suntem martori, cu sau fără voia noastră, la diverse evenimente. Unele au darul să ne înalțe sufletele iar altele ne dezechilibrează corpurile mentale, emoționale și fizice. Corpul fizic este oglinda fidelă a ceea ce gândim și a ceea ce simțim. Este suma emoțiilor prin care trecem, a gândurilor pe care le emitem și a celor pe care le recepționăm fără să știm din jur.

Cea mai bună modalitate de a ne vindeca și de a ne menține curați este munca cu noi înșine. Putem să fim atenți la gândurile noastre, să ne înconjurăm de oameni pozitivi, să evităm locurile aglomerate, să ne conectăm cu natura, să avem o dietă sănătoasă, să ne îngrijim trupul, să ne cultivăm mintea cu informații care ne aduc o stare de bine și ne ajută să evoluăm, să avem zilnic timp pentru sufletul nostru, etc. Pentru că lumea noastră este încă plină de negativism, este recomandat să utilizăm zilnic tehnici de curățare a corpurilor mentale, emoționale și fizice și să permitem apoi acelei energii curate și pure să se extindă mai departe în jurul nostru odată cu iubirea și compasiunea pentru tot ceea ce este viu.

În demersul nostru este foarte important să facem diferența între PROTECȚIE și CURĂȚARE. Câmpurile energetice pe care ne plasăm atunci cînd emitem una dintre cele două intenții sunt complet diferite.
PROTECȚIA presupune ridicarea unui zid, a unui scut de apărare; ne plasăm în câmpul FRICII. Atunci când te conectezi în mod conștient la INIMĂ, locul cel mai frumos și mai pur din toată ființa ta, puntea de legătură cu întreg Universul și cu Sursa Creației, te plasezi conștient în câmpul IUBIRII, iar iubirea necondiționată pentru tine și pentru cei din jur este cea mai eficientă protecție. Dacă ar fi să folosim harta nivelurilor de conștiință a doctorului David Hawkins, am vedea că pe o scală de la 1 la 1000, frica ne plasează la nivelul energetic 100, pe când iubirea ne plasează la nivelul 500. Nu poți niciodată să te cureți, să te vindeci pe tine sau să facilitezi o vindecare de la nivelul fricii. Toate vindecările apar de la nivelul 500 în sus.

Cel mai simplu demers pe care l-am putea face pentru porția noastră zilnică de curățenie sau pentru situațiile în care traversăm zone tulburi ale existenței este să ne conectăm la inima noastră și să simțim cum Lumina radiantă și plină de Iubire ce provine de la Sursă ne învăluie și ne umple întreaga ființă.

Exercițiul pe care vi-l propun îl practic de 6 ani, și l-am completat în timp cu elemente din folozofia Vindecarii reconective și cu secvențe de Imageria inimii. Este important ca la începutul exercițiului să te conectezi la inima ta și apoi, prin câmpul inimii, la Câmpul Infinit de Energie, Lumină, Iubire și Informație care provine de la Sursă, Dumnezeu, Creator, Univers, sau cum îți este mai confortabil să-l numești

CUM SE PROCEDEAZĂ:

Citește exercițiul înainte de a-l practica și exersează postura, relaxarea și conectarea la inimă.

Repetă textul scurt al exercițiului pentru a fi mai ușor să-l folosești.

POSTURA:

 • Înainte de culcare, sau ori de câte ori este cazul, te așezi confortabil, de preferință pe un scaun.
 • Picioarele trebuie să fie paralele iar unghiurile formate la tălpi și genunchi, precum și unghiul dintre coapse și trunchi trebuie să fie de 90 de grade.
 • Așezi palmele pe genunchi, îndrepți spatele și orientezi creștetul capului spre tavan. ( dacă nu sunteți siguri că poziția capului este cea corectă, plasați o carte pe creștetul capului, corectați postura și apoi renunțați la ea 😊)
 •  

RELAXAREA:

Începeți relaxarea corpului de la cap către baza coloanei vertebrale:

 • Închideți ochii, relaxați pielea capului, urechile și, foarte important, ochii.
 • Relaxați ceafa și lăsați umerii să cadă într-o poziție normală și confortabilă.
 • Relaxați brațele.( S-a constatat că simpla relaxare a brațului drept, dacă ești dreptaci, favorizează o relaxare mai bună a întregului corp.)
 • Relaxați coloana vertebrală păstrând spatele drept și lăsați bazinul să se așeze greu pe scaun.

Inspirați adânc și expirați lung pe gură – de 3 ori – vizualizând de fiecare dată un nor alb prin care eliminați toate fricile, toate grijile, problemele, emoțiile și gândurile negative.

CONECTAREA LA INIMĂ:

Sunt mai multe modalități de a ne conecta la inimă, dar cea mai simplă și la îndemâna oricui este metoda intenției și atenției. Cu ochii închiși și complet relaxați

 • Vă mutați atenția către inimă și, în deplină tăcere și liniște, vă auziți bătăile inimii și îi simțiți ritmul. Dacă puteți face exercițiul fără să ieșiți din starea de relaxare, vă puteți așeza palmele suprapuse peste inimă ca să păstrați conexiunea cu ea pe durata exercițiului.
 • Simțiți energia iubitoare a inimii și plăcuta senzație de pace pe care o oferă.
 • Prin inimă vă conectați conștient la Câmpul infinit de Energie, Lumină, Iubire și Informație  din Univers.
 •  (Așteptați până ce simțiți că această conexiune s-a realizat. Poate o stare mai profundă de relaxare, vibratii, furnicături, presiune undeva în corp, etc.)

EXERCIȚIUL:

INVOC ACUM ȘI MĂ ABANDONEZ LUMINII PURE ȘI PLINE DE IUBIRE A LUI DUMNEZEU CA SĂ CUREȚE ȘI SĂ PURIFICE FIECARE PARTICULĂ ELEMENTARĂ DIN CORPURILE MELE: MENTAL, EMOȚIONAL ȘI FIZIC .

CER CA ÎN SPAȚIUL MEU SĂ FIE LĂSATE NUMAI ACELE ENERGII, FORME – GÂND ȘI ENTITĂȚI CARE FAC PARTE 100% DIN LUMINA PURĂ PLINĂ DE IUBIRE A LUI DUMNEZEU.

CER CA ORICE ENERGIE, ORICE FORMĂ-GÂND SAU ENTITATE CARE NU FACE PARTE 100% DIN LUMINA PURĂ PLINĂ DE IUBIRE A LUI DUMNEZEU SĂ PLECE IMEDIAT ȘI PENTRU TOTDEAUNA.

VĂD ȘI SIMT CUM LUMINA PURĂ ȘI PLINĂ DE IUBIRE A LUI DUMNEZEU ÎMI INUNDĂ CHAKRELE ȘI AURA.

VĂD ȘI SIMT ÎN JURUL MEU O SFERĂ DE LUMINĂ PURĂ ȘI STRĂLUCITOARE CARE RADIAZĂ ÎN JUR IUBIRE ȘI PACE.

MĂ SIMT CALM ȘI CURAT.

ÎȚI MULȚUMESC IUBITE DUMNEZEU PENTRU ACEASTĂ CURĂȚARE!

Dați voie acum minții să se relaxeze complet. Mai rămâneți în înimă o vreme, în pace și lumină, pentru că atâta timp cât încercați să vă amintiți exercițiul rămâneți conectat la creier; iar acest lucru este inevitabil la început.


Când sunteți pregătiți, respirați adânc și deschideți ochii!  

OBSERVAȚIE: Rămâneți la fiecare secvență a exercițiului atâta timp căt aveți nevoie să simțiți, dar nu atât de mult încât să apară gânduri suplimentare sau să vă ia somnul.

Cu drag !