Nu resimt de unul singur efectele felului meu de a vedea.

(Curs de miracole – Lecția 18)

Explicații

Ideea zilei de astăzi este un alt pas în procesul prin care înveți că gândurile care dau naștere la ceea ce vezi nu sunt niciodată neutre sau neimportante” și ” nu se referă atât la ce vezi, cât la felul în care vezi “.( Curs de miracole)

Felul în care gândesc este strîns legat de felul în care eu văd lumea și viața. Dar sălașul gândurilor este mintea, iar mințile noastre sunt interconectate. Adevărata comunicare nu se realizează la nivelul trupurilor, ci la nivelul minții. De aceea, felul în care eu văd lumea are efect asupra tuturor. Mai întâi asupra celor apropiați și apoi asupra celor pe care cred că nu-i cunosc și cărora consider că nu le pot influența în mod esențial viața.

Cum se procedează:

De 3-4 ori astăzi, timp de un minut, îți stabilești într-un mod aleatoriu subiectele la care aplici ideea zilei și îți focalizezi privirea asupra lor.

Spui pentru fiecare subiect în parte:

  • Nu resimt de unul singur efectele felului în care văd ….( vindecarea-de exemplu)….
  • Nu resimt de unul singur efectele felului în care văd ….( banii-de exemplu)….

La sfârșitul intervalului practic repeți afirmația generală:

Nu resimt de unul singur efectele felului meu de a vedea .

 

Pentru că suntem în plină pandemie, iată ca exemplu două moduri diferite de a vedea lucrurile și două posibile direcții de evoluție cu efecte  pe termen lung asupra noastră a tuturor: Luis Pasteur(1822-1895) versus Antoine Bechampe ( 1816-1908). 

Amândoi făceau cercetări în domeniul biologiei dar unul singur a devenit celebru și și-a pus amprenta asupra lumii: Pasteur.

Studiind sângele viu, omul de știință Antoine Bechamp a observat că atât în interiorul celulelor cât și în exteriorul corpului se găsesc niște organisme foarte mici, numite mycrozime. Acestea se află la originea vieții, fiind întâlnite la oameni, animale, vegetale și la microorganisme. La om, boala survine atunci când un dezechilibru perturbă funcționarea normală a mycrozimelor ( subnutriție, intoxicații, mizerie, stres fizic sau moral…).  Bechamp vede microbul ca pe un prieten interior al organismului care tinde să restabilească echilibrul atunci când conflictul biologic a fost soluționat.
Mai târziu, Gaston Naessense( 1924-2008) a inventat un microscop cu care putea vedea foarte bine mycrozimele lui Bechamp pe care le-a numit somatide (coloide de lumină). El afirmă că aceasta este cea mai mică particulă vie a materiei, poate lua orice formă și este sursa vieții. Somatida este nemuritoare. Atâta timp cât se găsește într-un organism viu și sănătos, ea nu poate fi distrusă prin niciun mijloc fizic sau chimic. La moartea noastră, asigură descompunerea în componentele de bază ( oxigen, hidrogen, carbon), după care redevine somatidă și se reîntoarce în natură

Pasteur a declarat că micile organisme (microbi, viruși, etc.) sunt inamicii noștri împotriva cărora trebuie să declarăm război.  Pasteur a devenit simbolul victoriei asupra microbilor și epidemiilor, iar numele lui a devenit cotidian: pasteurizarea laptelui, a brânzei, etc. Institutul Pasteur este renumit pentru vaccinurile sale. Întreaga industrie farmaceutică își are originile în felul în care Pasteur a văzut lucrurile la momentul respectiv.

 

***

1: Curs de Miracole: Culegere de exerciții pentru studenți, p.28

    Fundația pentru Pace Lăuntrică, Editura Centrum, Polonia -2007

http://entityart.co.uk/the-germ-theory-deception-viruses-5g-agenda-vaccines-louis-pasteur-bechamp-terrain-theory-coronavirus/

Cum se exersează- metoda generală

      Conform indicațiilor din Curs, metoda generală de efectuare a exercițiilor – care poate fi păstrată și după ce s-a parcurs întregul Curs și ai rămas sub îndrumarea profesorului lăuntric, este următoarea:

      Dimineața, seara sau în cursul zilei aloci exercițiilor o perioadă de timp conform indicațiilor din Curs. La începutul intervalului, de regulă dimineața, se citește lecția și se repetă cu ochii închiși ideea zilei sau acele idei din lecție care au avut ecou în inima ta. Apoi, tot cu ochii închiși, te abandonezi lui Dumnezeu în perfectă liniște și total relaxat. Este practic o perioadă de meditație pe parcursul căreia gândurile de tot felul îți vor da târcoale. Pentru a le îndepărta e suficient ca, atunci când apar, să repeți ideea zilei și să te adâncești din nou în meditație – fără gânduri, fără dorințe, fără așteptări: doar tu cu Sinele tău, în perfectă liniște. Vei sta așa atâta timp cât te vei simți bine. Este recomandat să-ți alegi o poziție comodă în care să te simți bine și să fii complet relaxat. Deși în Curs nu sunt date indicații specifice privind poziția în afară de faptul că este indicat să stai “în capul oaselor”, probabil că pentru majoritatea oamenilor este foarte bună poziția așezat pe un scaun cu spatele drept și palmele pe genunchi. O relaxare completă se poate obține și întins pe spate, dar numai dacă ești foarte odihnit și nu există riscul să adormi, mai ales seara sau în cursul zilei.

       Este recomandat ca intervalul de dimineață să se efectueze imediat după trezire, sau cât de repede se poate, iar cel de seară imediat înainte de culcare.