Ziua 2-Dorința de a crește în conștiință

Folosiți dorințele care vă ajută să creșteți !

Teoretic, dorința are o energie relativ grosieră, fiind specifică celei de-a doua chakre a sistemului nostru energetic. De aceea, mulți oameni aflați pe calea evoluției consideră că nu ar trebui să avem dorințe. Dar una este să-ți înăbuși dorințele și alta este ca ele să dispară cu grație ca efect al evoluției însăși. Inițial tocmai dorința este cea care ne stimulează să pornim pe calea desăvârșirii. (Am scris mai mult despre coaching, dorințe și iluminare aici: https://www.emilena.ro/life-coaching-dorinte-si-iluminare/)

Impulsul natural al sufletului este să evoluăm, așadar acele dorințe orientate către dezvoltare personală sunt benefice și merită a fi stimulate pentru că altfel vom întâmpina dificultăți. Sri Vasudeva spune că pe toată durata procesului de evoluție ne aflăm cu picioarele în două luntre: cu unul stăm în partea lumească, iar cu celălalt în partea spirituală. Trăim la limita  dintre două lumi. Avem nevoie de o dorință puternică să mergem mai departe. Când stăm mai mult în partea materială ne simțim vinovați, iar când ne detașăm prea mult simțim că pierdem ceva familiar.

Ancorați-vă în domeniul spiritual !

Acesta e secretul. Și Isus Hristos și Krishna au spus același lucru: „ Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă” sau „ Gândește-te la mine, fii concentrat asupra mea cu tărie și pe nimic altceva, iar Eu personal te voi proteja și mă voi îngriji de toate nevoile tale”.

Atunci când ne ancorăm în acel loc din ființa noastră unde este lumină, toate obiectivele lumești care sunt în concordanță cu armonia divină vor fi atinse cu ușurință. Suntem conectați la frecvențele prosperității și bucuriei. Și fiecare lucru va veni într-un mod anume, nesperat poate, și exact atunci când trebuie să vină.

Bucuria și plăcerea de a trăi pe pământ este parte a experienței umane și trebuie onorată. Confortul, micile plăceri care fac ca viața să fie frumoasă aduc bucurie și sunt parte integrantă din procesul de evoluție atâta vreme cât deținem controlul.

Există de asemenea convingerea că trebuie să „plătim” pentru „păcatele” noastre înainte de a atinge desăvârșirea; Că trebuie să suferim, să luptăm și să trecem prin crize karmice. Dar tocmai dorința de a evolua și ancorarea în tărâmul spiritual fac drumul mai ușor și crizele suportabile. În tărâmul iertării și al iubirii sincere și necondiționate totul devine posibil.

Fiți puternici în dorința voastră de a evolua!

Ne simțim nesiguri atunci când dorim să rămânem pe calea evoluției spirituale dar vrem să ne implicăm și în problemele lumii. Dacă rămânem ancorați puternic în conștiința spirituală vom fi în siguranță. Spiritualul conține umanul. Nu există separare.

Nu avem nevoie să ne izolăm, să ne călugărim sau să trăim într-o grotă pentru a atinge desăvârșirea, dar avem nevoie de o dorință puternică și de un anturaj potrivit. Chilie ne este propria casă – laboratorul nostru spiritual. Când ieșim din casă trebuie să purtăm cu noi conștiința spirituală pe care o cultivăm în laboratorul personal. Ancorați fiind în această conștiință ne permitem să stăm în lumină oriunde ne-am afla și orice s-ar întâmpla în jurul nostru. Dacă părăsim această conștiință, părăsim lumina și ne putem ușor pierde în întunericul materialismului.

Cum pot face acest lucru mai bine? Cum pot aduce spiritualitate aici? Cum pot să umplu acest loc cu lumină?

Dacă vom păstra mereu în minte și în inimă aceste gânduri, vom impregna mai adânc în ființa noastră  dorința de a crește și de a fi liberi.

Asociați-vă cu oameni pozitivi!

Avem nevoie să fim în preajma unor oameni buni, altruiști, iubitori, luminoși, optimiști și fericiți, pentru ca lumina noastră să crească și să înflorească. Sunt greu de găsit, dar dacă nu-i avem în jur va trebui să-i căutăm. În jur putem să alegem să vedem frumosul din fiecare, dar va trebui să găsim o oază din care să ne alimentăm constant cu lumină.

Prima și cea mai importantă companie sunt propriile gânduri. Apoi contează ce alegem să citim, să privim, să ascultăm. Ne pierdem în tot felul de povești, frunzărim și ne lăsăm atrași de titluri extraordinare. Toate acestea ne seacă de energie.  Avem nevoie de un suport spiritual puternic la care să putem să ne întoarcem ori de câte ori ne simțim atrași în jocuri de putere, în jocurile dictate de ego – al nostru și al celorlalți.

Pentru mine acest suport puternic este Cursul de miracole. Pentru tine poate fi altceva. Important este să fie solid și să poți reveni la el ori de câte ori ai nevoie.

Protejați-vă prin disciplină!

„Disciplina este menită să protejeze lumina care crește în noi”. Foarte frumos spus și verificat pe propria-mi piele. Îmi amintesc că la finalul Cursului de miracole, după un an de practică disciplinată, am găsit un îndemn:

„Călătoria nu s-a terminat, abia acum începe. Iluziile vor veni și vor pleca doar ca să se întoarcă din nou. Diferența este că acum știi să faci diferența. Alocă-ți în continuare un timp pentru tine – de preferință câte o oră dimineața și seara, sau atâta cât te face fericit. „

Încet, încet, mult prea sigură pe energia și lumina care crescuseră și înfloriseră în mine m-am depărtat de îndemn. M-am lăsat absorbită de dorința mea de a duce un plus în lumea în care trăiesc și am uitat de mine. Am simțit din nou colții întunericului și m-am îndreptat apoi avidă de lumină dar cu lecția învățată, la vechea mea disciplină. Și lumina a început din nou să înflorească. Și mi-e din nou bine.

 

Ca să ne putem păstra cu ușurință lumina avem nevoie de o energie mai bună în lumea în care trăim. Ea vine oricum, dar pentru că nu este atrasă în mod conștient de marea masă a umanității, vine cu surle și trâmbițe: dislocă și distruge ceea ce trebuie curățat, înainte de a se instala. Dar procesul nu poate fi oprit, pentru că este tendința naturală a vremurilor noastre. El nu poate fi decât susținut de energia noastră – a celor care credem în libertate, bunătate, adevăr, iubire necondiționată, iertare și lipsa judecății. Un Univers întreg ne susține, pentru că aceasta ne este calea: calea desăvârșirii.

Sursa:

Sri Vasudeva

Retreat-ul de meditație de 40 de zile martie-mai 2014.