Nu văd nimic cum e acum

(Curs de miracole. – Lecția 9)

Explicații

Realitatea este doar o iluzie, însă una foarte persistentă. ( Albert Einstein)

Ideea de astăzi este un pic cam vagă, dar suntem îndemnați s-o luăm ca atare chiar dacă nu înțelegem deocamdată. Simplul fapt de a recunoaște că nu înțelegem constituie baza pentru desfacerea ideilor false. Ceva ce am înțeles și avem bine fixat în minte nu mai e nevoie să fie exersat. Exercițiul este necesar tocmai pentru că vrem să avem o altă viziune asupra vieții și realității, ori după atâția ani în care mintea noastră a fost setată pentru o anume percepție este nevoie de deschidere, voință și exercițiu pentru a primi idei noi.

Nu contează câtă împotrivire simțim și cât ne pare de incomodă,  suntem încurajați să aplicăm ideea și să acceptăm că ceea ce vedem cu ochii și ceea ce percem în acest moment nu există, sau cel puțin nu este conform cu realitatea.

Fiecare pas, oricât de mic, va risipi câte puțin din întuneric, iar înțelegerea va veni, în final, să lumineze fiecare ungher al minții debarasat de balastul care îl întunecă.”

Astăzi sunt necesare 3-4 intervale practice în care privești relaxat în jur și aplici ideea zilei la ce vezi, fără discriminare, așa cum ai făcut în prima zi. Nu alegi și nici nu excluzi nimic în mod intenționat. Durata nu este specificată, dar în orice caz nu trebuie să te obosească sau să te plictisească. Oprește-ți privirea întâi asupra a ceea ce vezi în imediata apropiere, viu sau neviu, apoi depărtează privirea. Aplică ideea zilei după modelul de mai jos:

  • Nu văd telefonul acesta cum este acum.
  • Nu văd ușa aceea cum este acum.
  • Nu văd băiatul care trece pe stradă cum este acum.

Pentru că mintea caută un punct de sprijin, mi-am amintit de un fragment din cartea lui Tom Kenyon: Învățătura hathor. Mesaje de la o civilizație înălțată. Hathorii explică felul în care membrii civilizației lor ne “văd” pe noi, oamenii. Am vrut să fie doar un exemplu care face referire la un alt mod de a percepe lucrurile. Și câte altele or mai fi! Cel mai bine este să iei citatul ca pe un fapt divers și să exersezi axact așa cum cere Cursul.

Noi suntem hathorii. Venim cu iubire și aducem vestea răsunătoare despre o nouă realitate de vis, pentru Pământul vostru.

Comentariile noastre vor avea ca punct de plecare energia, deoarece în momentul de față, pe Pământ, conștiința umană e blocată și ațintită pe ceea ce ați numi realitate tridimensională – lumea materială, pe care o puteți atinge și cunoaște cu simțurile fizice. Și totuși, în spectrul energiilor puteți vedea doar mai puțin de 1% din ceea ce există. Noi existăm în celelalte 99 de procente, de energie nepercepută, la fel ca nenumărate alte tărâmuri din acest Univers, ce vă rămâne să le identificați.

Viziunea sau perspectiva pe care o avem asupra voastră e unică, întrucât vă percem prin intermediul unei stări energetice diferite de a voastră. Suntem conștienți de voi, pe baza câmpurilor voastre energetice ce se întrepătrund.

Primul dintre aceste câmpuri este cel pe care voi îl numiți corp fizic, cu toate procesele lui diverse – chimice, biochimice și electrice – ce se desfășoară în miliardele și miliardele de celule, ce vă alcătuiesc spațiul corpului. Totuși, atunci când vă privim corpul fizic, de obicei, noi îl vedem ca spațiu. 

Îl vedem ca pe o galaxie de stele, căci fiecare atom în sine seamănă mult cu un sistem solar, în care Soarele central este nucleul, iar planetele sunt electronii ce se rotesc în jur. “Precum sus, așa și jos. Precum înăuntru, așa și afară.” Asta înseamnă că nivelurile cosmosului se reiterează unele pe altele.

Într-adevăr, în corpul vostru fizic există un volum imens de spațiu, iar ideea că sunteți materie solidă este o iluzie. Chiar și știința voastră a descoperit că, în proporție de peste 99%, sunteți alcătuiți din spațiu. Când vă percem corpul fizic, îl vedem ca fiind spațial și nu solid. Prin urmare, nu vă percem corpul fizic la fel ca voi.

Vă vedem exact ca pe o galaxie de stele, care se mișcă, care merge. Așadar, chiar dacă corpul fizic vi se pare solid din punct de vedere fizic, din perspectiva luminii și energiei, noi îl vedem foarte diferit.

Cum se exersează

      Conform indicațiilor din Curs, metoda generală de efectuare a exercițiilor – care poate fi păstrată și după ce s-a parcurs întregul Curs și ai rămas sub îndrumarea profesorului lăuntric, este următoarea:

      Dimineața, seara sau în cursul zilei aloci exercițiilor o perioadă de timp conform indicațiilor din Curs. La începutul intervalului, de regulă dimineața, se citește lecția și se repetă cu ochii închiși ideea zilei sau acele idei din lecție care au avut ecou în inima ta. Apoi, tot cu ochii închiși, te abandonezi lui Dumnezeu în perfectă liniște și total relaxat. Este practic o perioadă de meditație pe parcursul căreia gândurile de tot felul îți vor da târcoale. Pentru a le îndepărta e suficient ca, atunci când apar, să repeți ideea zilei și să te adâncești din nou în meditație – fără gânduri, fără dorințe, fără așteptări: doar tu cu Sinele tău, în perfectă liniște. Vei sta așa atâta timp cât te vei simți bine. Este recomandat să-ți alegi o poziție comodă în care să te simți bine și să fii complet relaxat. Deși în Curs nu sunt date indicații specifice privind poziția în afară de faptul că este indicat să stai “în capul oaselor”, probabil că pentru majoritatea oamenilor este foarte bună poziția așezat pe un scaun cu spatele drept și palmele pe genunchi. O relaxare completă se poate obține și întins pe spate, dar numai dacă ești foarte odihnit și nu există riscul să adormi, mai ales seara sau în cursul zilei.

       Este recomandat ca intervalul de dimineață să se efectueze imediat după trezire, sau cât de repede se poate, iar cel de seară imediat înainte de culcare.