pepene galben 1

      Pentru acest sorbet, dar și pentru altele, și pentru orice tip de înghețată ai dori să faci, ai nevoie de un blender de mare putere și vei folosi programul “ice cream”. Regula generală când utilizezi un blender este să folosești o parte lichid și două părți cuburi înghețate. Dacă blenderul se împotmolește și nu procesează corect poți mări cantitatea de lichid și apoi, pentru că foarte probabil înghețata va fi moale, o mai poți pune la congelator pentru o oră sau cât este nevoie pentru a putea forma cu ajutorul cupei de înghețată rotocoale frumoase, așa cum probabil îți dorești. Sau poate dorești doar un desert parțial înghețat și atunci o lași așa cum iese din blender. Te poți juca cu imaginația cum vrei.

      Așadar, inventivitatea mea într-o zi fierbinte de vară m-a îndemnat să pregătesc următorul desert cu ce aveam la îndemână în casă și am fost mulțumită de ce a ieșit. Așa că dragul meu, am ocolit cutia cu rețete scrise pe hârtiuțe care te scoate pe tine din minți și am scris ordonat aici, să-ți fie la îndemână în orice colț al lumii te-ai afla. Ai nevoie de:

– un pepene galben zemos, gustos și potrivit ca mărime – vei folosi 3/4 din el, restul îl mănânci;

-o jumătate de avocado bine copt;

-zeama de la o lămâie – poate fi galbenă sau poate fi verde și poți folosi și puțină coajă, dacă este ecologică;

-miere după gust sau alt îndulcitor;

      Tai jumătate din pepenele galben bucățele cam de mărimea unui cub de gheață și le pui la congelator să înghețe bine.

      Când pepenele este înghețat și dorești să prepari sorbetul, mixezi mai întâi în blender încă un sfert din pepenele galben la care ai adăugat zeama de lămâie și opțional puțină coajă de lămâie, jumătatea de avocado și îndulcitorul după gust. Adaugi apoi pepenele înghețat și pornești programul “ice cream”. Când este gata, fie pui direct în cupele care de preferință au fost și ele puse la congelator cu ceva vreme înainte, fie faci așa cum am povestit la început.

      Pentru că nu conține suplimentar  niciun strop de apă iar avocado este gras, sorbetul  rezultat va fi aromat și destul de cremos. Dacă îngheață prea tare, scoate-l din congelator și lasă-l puțin în frigider înainte de a-l servi. Cantitatea rezultată îți ajunge din belșug s-o împarți cu prietenii.

finish

Cu drag, și să-ți fie de folos în această vacanță fierbinte!