CURS DE MIRACOLE-Teoria

Curs de Miracole: Cap. 7(4):Starea de grație; Pacea lumii – o treabă personală.

By 29 July 2014 2 Comments

 

10

      De obicei scriu puține cuvinte de la mine, iar astăzi am să scriu și mai puține. Ce-aș putea eu să spun despre starea de grație? Că am trăit-o uneori? Că încerc s-o regăsesc în fiecare zi? Ce este starea de grație? 

Pace. Din interior spre exterior și invers. Pace

Abandon

Liniște

Iubire și bucurie nedeslușită.

Atât

E imposibil să nu fi trăit-o la un moment dat!

-∞-

Grația e starea firească a fiecărui Fiu de-al lui Dumnezeu. Când nu e într-o stare de grație, el e în afara mediului său firesc  și nu funcționează bine. Tot ce face devine un efort, pentru că nu a fost creat pentru mediul pe care l-a făcut. De aceea, nu se poate adapta la asta…Nu merită încercat. (…)

……………

Gândește-te la împărăția pe care ai făcut-o și judecă-i corect valoarea. Merită să fie casa unui copil de-al lui Dumnezeu? Îi ocrotește pacea și răsfrânge numai iubire asupra lui? Îi ține inima neatinsă de frică și îi îngăduie să dea mereu fără nicio senzație că pierde? (…) Acesta e singurul mediu în care poți fi fericit. Și nu îl poți face tu, după cum nu te poți face nici pe tine. A fost creat pentru tine după cum ai fost creat și tu pentru el. Dumnezeu Își ocrotește copiii și nu le refuză nimic. Dar, când Îl neagă ei pe El, ei nu știu asta pentru că își refuză totul. Tu, care ai putea da Iubirea lui Dumnezeu la tot ce vezi și atingi și îți amintești, îți refuzi literalmente Cerul.

…………….

Îți cer să îți amintești că te-am ales să predai Împărăției Împărăția. (…) Fiecare Fiu ce se întoarce în Împărăție cu această lecție în inimă a vindecat Fiimea și a adus mulțumiri lui Dumnezeu. Cel ce învață această lecție a devenit profesorul desăvârșit…

………………..

Când are numai lumină, o minte cunoaște numai lumină. Propria ei strălucire se răsfrânge în jurul ei și se extinde în întunericul altor minți, transformându-le în maiestate. Dumnezeu nu dă decât în mod egal. Dacă îi recunoști darul în altcineva, ai devenit ce ți-a dat El. Nimic nu e atât de ușor de recunoscut ca adevărul. E o recunoaștere imediată, clară și firească. Te-ai antrenat să nu îl recunoști, și asta ți-a fost foarte dificil.

…………………

În afara mediului tău firesc te poți întreba, pe bună dreptate, ” Ce este adevărul?”, de vreme ce adevărul e mediul prin care și pentru care ai fost creat. Am spus deja că numai întreaga Fiime merită să fie cocreatoare cu Dumnezeu, căci numai întreaga Fiime poate crea ca El. Când vindeci un frate recunoscându-i valoarea, adeverești puterea lui de a crea și a ta. El e cocreator cu Dumnezeu cu tine. Neagă-i puterea creatoare, și o vei nega pe a ta și pe a Dumnezeului Care te-a creat.

………………..

Nu poți nega o parte din adevăr.

Cunoaște-i,  atunci, pe Fiii lui Dumnezeu, și vei cunoaște creația toată.

-∞- 

 

Pacea lumii – o treabă personală.

8

     După îndelungi dezbateri pe tema păcii lumii, “conversând” cu Dumnezeu, Neale Donald Walsch atinge punctul sensibil. Dincolo de programe, redirecționări de fonduri dedicate războaielor de orice fel, dincolo de șomajul rezultat din abandonarea industriei armamentului, dincolo de metode pentru abolirea sărăciei, uniuni statale și altele, există soluția spirituală, pe cât de simplă, pe atât de greu de abordat, pentru că ea trebuie să treacă dincolo de ego – al națiunilor, ca reprezentare a propriilor noastre euri. 

   Dacă-ți capeți cea mai mare fericire a vieții din experiențe care pot fi obținute numai din Lumea Exterioară – lumea fizică din afara ta – nu vei vrea niciodată să renunți la un gram din tot ceea ce ai acumulat, ca persoană sau ca națiune, pentru ca să devii fericit.

   Și atâta timp cât cei care “nu au” își văd nefericirea legată de lipsa lucrurilor materiale, vor cădea și ei în capcană. Ei vor dori în mod constant ceea ce ai tu și, în mod constant, tu vei refuza să împarți cu ei.

   De aceea am spus mai devreme că există un mod cu adevărat posibil de a elimina războiul – și toate experiențele de neliniște și lipsă de pace. Dar aceasta este o soluție spirituală.

   În cele din urmă, fiecare problemă geopolitică, la fel ca și fiecare problemă personală, se rezumă tot la o problemă spirituală.

   Întreaga viață este spirituală și, de aceea, toate problemele vieții se bazează pe ceva spiritual – și se rezolvă în mod spiritual.

   Războaiele sunt create pe planeta voastră pentru că cineva are ceea ce altcineva dorește. Acesta este motivul pentru care cineva face ceva nedorit de altcineva.       Toate conflictele provin din dorințe prost plasate.

   Singura pace din lume care durează este Pacea Interioară.

  Lăsați fiecare persoană să-și găsească pacea în interiorul ei. Când descoperiți pacea în interiorul vostru, găsiți că nu vă mai trebuie nimic din exterior. Aceasta înseamnă, pur și simplu, că nu mai aveți nevoie de lucrurile care aparțin lumii exterioare. “A nu avea nicio nevoie” este o mare libertate. În primul rând te eliberează de frică: Frică că există ceva ce tu nu vei avea; frică cum că există ceva ce ai și ai putea pierde; și frică cum că, fără un anumit lucru, nu ai fi fericit.

  În al doilea rând, “a nu avea nicio nevoie” te eliberează de mânie. Mânia înseamnă frică declarată. Când nu e nimic de care să-ți fie frică, nu există nimic care să te facă mânios. Voi nu sunteți mânioși când nu obțineți ceea ce doriți, pentru că a dori a fost pur și simplu o preferință, nu o necesitate.

   De aceea nu aveți nicio frică legată de posibilitatea de a nu obține. Deci, nu există nici mânie. Voi nu sunteți mânioși când îi vedeți pe alții făcând ceea ce voi nu vreți ca ei să facă, deoarece nu aveți nevoie ca ei să facă sau să nu facă ceva în mod deosebit. Deci nu există nici mânie.

   Nu sunteți mânioși când cineva nu este amabil, deoarece nu aveți nevoie ca ei să fie amabili. Nu simțiți mânie când cineva nu este iubitor, pentru că nu aveți nevoie ca ei să vă iubească. Nu simțiți mânie când cineva este crud sau jignește sau încearcă să vă facă un rău, pentru că nu aveți nevoie ca ei să se comporte în niciun alt fel și vă este foarte clar că nu vi se poate face niciun rău. Nu simțiți mânie nici când cineva încearcă să vă ia viața, pentru că nu vă e frică de moarte.

   Când frica vă este luată, orice altceva vă poate fi luat și nu veți fi mânioși. În sinea voastră, știți în mod intuitiv că tot ceea ce ați creat poate fi creat iarăși sau – ceea ce e mult mai important – că nu contează.

   Când îți găsești Pacea Interioară, nicio prezență sau absență a unei persoane, loc sau lucru, a unei condiții, circumstanțe sau situații nu poate fi creatorul stării voastre de spirit sau cauza experienței voastre ca ființe. Aceasta nu înseamnă că voi respingeți tot ceea ce ține de trup. Nici gând de așa ceva. Voi trăiți experiența de a fi pe deplin în trupul vostru cât și deliciile acestuia, așa cum n-ați mai trăit-o niciodată înainte. Dar implicarea voastră în ceea ce ține de trup va fi voluntară, nu obligatorie. Veți trăi senzații trupești, deoarece alegeți să o faceți și nu pentru că vi se cere să o faceți pentru a vă simți fericiți sau pentru a vă justifica tristețea.  

    Această schimbare simplă – a căuta și a găsi pacea interioară – ar putea, dacă ar fi trăită de fiecare în parte, să termine cu toate războaiele, să elimine conflictul, să prevină nedreptatea și să ducă lumea la pace veșnică. Nu există alte formule necesare sau posibile. Pacea lumii este o treabă personală! Nu este nevoie de o schimbare de împrejurări, ci de o schimbare de conștiență.

ÎNTREBARE: Cum poți să-ți găsești pacea când ești flămând? Să fii într-o stare de seninătate când îți este sete? Să rămâi calm când ești ud și ți-e frig și nu ai adăpost? Sau să eviți mânia când cei pe care-i iubești mor fără motiv? Vorbești atât de poetic, dar este oare poezia ceva practic? Are ea ceva de spus mamei din Etiopia care-și privește copilul vlăguit murind din lipsa unei felii de pâine? Omului din America Centrală care simte cum un glonte îi sfâșie trupul, deoarece a încercat să împiedice o armată să-i cotropească satul? Și ce îi spune poezia ta femeii din Brooklyn, violată de opt ori de către o bandă? Sau familiei cu șase copii din Irlanda care a sărit în aer din cauza unei bombe teroriste, plasată într-o biserică, într-o dimineață de duminică.

E greu să auzi ce îți spun acum.

Dar într-adevăr îți spun Eu ție: Există perfecțiune în orice.

Străduiește-te să vezi perfecțiunea. Aceasta e schimbarea de conștiență despre care am vorbit. Să nu ai nevoie de nimic. Să dorești totul. Să alegi numai ceea ce se ivește.

Simțiți-vă sentimentele.

Plângeți-vă lacrimile.

Râdeți râsetele.

Cinstiți-vă adevărul.

Dar când toată emoția a dispărut, stați liniștiți și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu.(…)

Totul sună ca ceva ce este imposibil de făcut. Dar dacă treceți în conștiența lui Dumnezeu, puteți să o faceți.

Nu trebuie să o faceți, bineînțeles. Depinde de modul în care doriți să trăiți experiența în acel moment. Într-un moment de mare tragedie, încercarea la care sunteți supuși este întotdeauna să liniștiți mintea și să treceți în adâncimea sufletului vostru. 

   
Voi faceți acest lucru în mod automat, atunci când nu mai dețineți controlul.

finish


Toți termenii sunt potențial controversați, iar cei ce caută controversă o vor găsi. Însă și cei ce caută clarificare o vor găsi. Considerațiile teologice ca atare sunt neapărat controversate, deoarece depind de credință și pot, de aceea, să fie acceptate sau respinse. O teologie universală e imposibilă, dar o trăire universală nu e numai posibilă, ci și necesară. Tocmai spre această trăire este îndreptat cursul.”(Curs de Miracole)

Fragmentele citate:

***Curs de miracole-“Text”, Cap.7-“Darurile Împărăției”, pp. 122-123, Editura CENTRUM, Polonia-2007.

Neale Donald Walsch , ” Conversații cu Dumnezeu” -Vol.II, pp. 169-172, București: For You – 2009.

Observație: Acesta este un rezumat al lecției/ exercițiului realizat de mine, motiv pentru care este, inevitabil , supus unor interpretări proprii, care depind de puterea mea de înțelegere și de nivelul de evoluție spirituală pe care îl am în acest moment. Aceste rezumate sunt realizate în primul rând pentru mine, dar și pentru oricine este interesat de acest curs și poate găsi aici un ajutor sau un sprijin în descifrarea și înțelegerea lui. Mulțumesc!


2 Comments

 • Daniela Zaharia says:

  Aceste rânduri mi-au răscolit prin sertărașele cu poezii de pe la douăzeci de ani. cam de prin 1985. Da, da. Chiar 1985. Și am găsit, sufletul meu a găsit…un…text pe care soțul meu mi-l citează uneori. Și de fiecare data mă surprinde că face asta! Oare de ce…?

  Dincolo

  o lume de poduri – atât
  se mai ridică din spumă…

  ……………………………………

  zgribuliți, primii sosiți
  s-au adunat în jurul focurilor,
  neștiindu-se,
  neiubindu-se…

  și tutuși mulți și-au șoptit:

  “Iubito, în tine bate vânt de primăvară!
  Tu ești dincolo de moarte!”
  “Sângele tău, iubitule, e o turmă păscând liniștită
  pe pajiștea
  de dincolo de pod!”

  • 1985.Suntem aproape.
   Sunt foarte frumoase versurile, și este foarte frumos că soțul tău ți le recită din când în când. Probabil că simți o mare bucurie.
   Astăzi am început să citesc “Reconectarea”. Eu am aflat de Dr. Pearl întâmplător, și am simțit că acele interviuri merită să fie văzute. Cel puțin pentru mesaj. Mi-ar plăcea să știu mai multe de la cineva care practică, cum ești tu. Aștept să termin cartea să văd dacă pot să leg această “reconectare” cu ce am experimentat eu până acum, și ce lipsește în “ecuația” mea în afară de acel “dar” ca să o pot practica.
   Ca să fiu sinceră, am făcut blogul ca să-mi descarc tolba care la un moment dat era plină, iar cei din jurul meu nu aveau capacitatea de a primi tot ce-am strâns eu în ani de zile. Nu aveam niciun gând să încep să scriu despre Curs de Miracole, dar mi-a picat în mână în momentul acela. Este un curs la care se face referire în unele cărți pe care le-am citit, și pe care mi-am dorit să-l parcurg. Nu știu cât interesează, dar simt că dacă nu scriu despre el nu-l pot pătrunde bine. Și simt de asemenea că stă la baza învățăturilor multora dintre învățătorii spirituali ai zilelor noastre și a altor “capete luminate”. Și mai vreau să văd de ce este atât de controversat ! Așa că, de ce să nu aflăm ce ne interesează direct de la sursă? De aceea nu am timp să mai scriu și despre alte lucruri. Cred că-mi va lua mai mult de un an să-l parcurg. Dar nu-i grabă. Oricum, există pe Internet o abundență de informații de bună calitate.
   Mă bucur foarte mult că-mi mai trimiți câte un mesaj din când în când, Daniela. Mi-ar plăcea să-mi spui și dacă se înțelege ceva din tot ce încerc eu să rezum în articole. Cartea nu-i deloc ușor de parcurs, iar felul în care sunt scrise ideile, uneori te pune în încurcătură.
   Cu mult drag.