CURS DE MIRACOLE- Exerciții

Curs de Miracole – Exercițiul 66: Funcția mea este fericirea.

By 30 July 2014 No Comments

 darryl anca

Înainte de a merge mai departe, să ne amintim cine suntem.

Mai jos, prin vocea lui Darryl Anka, mesajul lui Bashar.

Bashar se pare că este o fiinta din viitor. Darryl Anka se foloseste de channeling pentru a ne aduce la cunoștință învățătura acestei entități.  Una dintre ocupațiile sale constă in observarea deficiențelor viziunii umane asupra realitații. Mesajul său poate fi util în a crea o conexiune între limbajul specific Cursului de Miracole și limbajul nostru uzual.

 

      Îmi amintesc de bărbatul îmbrăcat sumar din Germania pe care l-am văzut în filmul “Oameni care se hrănesc cu lumină”. Îmi amintesc cum în fața camerelor de luat vederi se bucura să se zbenguie în apele repezi ale unui pârâu, departe de lumea sofisticată a orașelor. Îmi amintesc cum afirma fără șovăială că este fericit. Locuiște undeva, dar nu deține proprietăți, nu este legat de lumea aceasta cu nimic. Și-a dorit să fie liber. Trupul lui nu depinde decât de foarte puține lucruri, este sănătos, și mai presus de toate este fericit. Nu s-a atașat de nimic. Este liber. Este fericit.

     Nu năzuim cu toții la fericire? Nu este lumea un loc unde sperăm că într-un fel, la un moment dat, vom găsi fericirea? Iar în momentele noastre de cumpănă, atunci când simțim că ne scapă printre degete ne gândim dezarmați :” La ce bun totul? Pentru ce trăim de fapt?”

      În ultima parte a mesajului de mai sus se afirmă că suntem lumină din lumina divină. Primul exercițiu din seria ultimelor cinci din Curs de Miracole începe cu ideea că suntem  lumina lumii – noi, fiecare dintre noi. Suntem conduși apoi spre unica funcție pe care o avem în această lume: să iubim, să iertăm, să ne recâștigăm pacea și să o împărtășim. Astfel ne mântuim pe noi, și mântuim lumea. Și aflăm în final, că odată cu pacea vom aduce în viața noastră fericirea.

      Nu rezultă de aici oare că dacă obținerea păcii și împărtășirea ei aduce fericire și mântuire, iar mântuirea este singura funcție pe care o avem în lume, această funcție este  de fapt să fim  fericiți? Deci mântuirea și fericirea sunt identice. Dincolo de diferențele de formă, conținutul este același. Cuvântul “mântuire” poate părea apăsător, iar mântuirea în sine, de neatins, dar, să avem răbdare.

     Aceasta este ideea zilei de astăzi:

Fericirea mea și funcția mea sunt una.

         Pentru a “demonstra” acest lucru utilizăm metoda reducerii la absurd.

Eul duce o luptă continuă cu Spiritul Sfânt pe tema unei chestiuni fundamentale: Care e funcția ta?

Astăzi vom încerca să trecem de această luptă fără noimă și să ajungem la adevărul despre funcția ta. Nu ne vom angaja în dispute fără sens despre ce este. Nu ne vom angrena fără speranță în definirea fericirii și în stabilirea mijloacelor de-a o atinge. Nu vom face pe placul eului, plecându-ne urechea la atacurile pe care le îndreaptă împotriva adevărului. Vom fi pur și simplu bucuroși că putem afla care este adevărul.

Pentru început să trecem în revistă următoarele gânduri:

  • Dumnezeu îmi dă numai fericire.
  • El mi-a dat funcția pe care o am.
  • De aceea funcția mea trebuie să fie fericirea.

1.Să presupunem că primul gând este fals: Dumnezeu nu-mi dă numai fericire. Deci El trebuie să fie ceva rău. Dacă e rău înseamnă că nu are iubire, și deci nu are cum să dea ceva ce nu are. Dar Dumnezeu este iubire. Asta știm cu toții. Altfel nu ar fi Dumnezeu.

2. Să presunpunem că nu Dumnezeu ne-a stabilit menirea noastră în această lume. Atunci cine ne-a stabilit-o?

Am învățat că mintea noastră este scindată. O parte este dominată de ego și este acea parte pe care o utilizăm în relație cu mediul înconjurător din lumea aceasta –  natural, social, e.t.c. Cealaltă parte este mintea originară, în contact permanent cu Sursa, în care sunt bine păstrate semințele din Mintea lui Dumnezeu. Aceasta este mintea prin care operează Spiritul Sfânt. Eul se bazează pe frică. Toată viața noastră construim fortărețe pentru că ne e frică să nu pierdem –  pornind de la lucruri, și sfârșind cu relații, iubire, și în final viața noastră în trup. Spiritul Sfânt se bazează pe iubire. Știe că suntem întregi și perfecți, și că nu există nimic de pierdut, deci nu este motiv de frică.

Tot timpul avem de ales între ego și Spiritul Sfânt, între frică și iubire. Nu putem alege decât ori una, ori cealaltă.

De aceea, funcția ta ori o stabilește  Dumnezeu prin Vocea Lui, ori o face eul făurit de tine pentru a-L înlocui. Care este adevărul? Dacă funcția pe care o ai  nu ți-a dat-o Dumnezeu, precis e darul eului. Chiar are el daruri de dat, de vreme ce el însuși este o iluzie și are de oferit numai iluzia unor daruri?

_

Gândește-te la asta în intervalele practice mai lungi de astăzi. Gândește-te și la numeroasele forme pe care le-a luat în mintea ta iluzia funcției tale, și la numeroasele moduri în care ai încercat să îți găsești mântuirea lăsându-te călăuzit de eu. Ai găsit-o oare? Ai fost fericit? Ți-au adus pace? (…) 

_

Fie vei da ascultare nebuniei, fie vei auzi adevărul. De o parte stau toate iluziile. De cealaltă parte stă tot adevărul. 

Modul în care ne organizăm intervalele practice mai lungi este detaliat la exercițiul 65- aici:  

  https://www.emilena.ro/curs-de-miracole-exercitiul-zilei-61-65-tu-esti-lumina-lumii/

Pe parcursul intervalelor practice scurte, de un minut, presărate pe parcursul zilei ne este sugerată următoarea formă de aplicare:

Fericirea mea și funcția mea sunt una, pentru că Dumnezeu mi le-a dat pe amândouă.

finish


Toți termenii sunt potențial controversați, iar cei ce caută controversă o vor găsi. Însă și cei ce caută clarificare o vor găsi. Considerațiile teologice ca atare sunt neapărat controversate, deoarece depind de credință și pot, de aceea, să fie acceptate sau respinse. O teologie universală e imposibilă, dar o trăire universală nu e numai posibilă, ci și necesară. Tocmai spre această trăire este îndreptat cursul.”(Curs de Miracole)

Fragmentele citate:

***Curs de miracole- Culegere de exerciții pentru studenți,  pp.107-108 , Editura CENTRUM, Polonia-2007.

Observație: Acesta este un rezumat al lecției/ exercițiului realizat de mine, motiv pentru care este, inevitabil , supus unor interpretări proprii, care depind de puterea mea de înțelegere și de nivelul de evoluție spirituală pe care îl am în acest moment. Aceste rezumate sunt realizate în primul rând pentru mine, dar și pentru oricine este interesat de acest curs și poate găsi aici un ajutor sau un sprijin în descifrarea și înțelegerea lui. Mulțumesc!