” Săptămâna aceasta începe cu ramuri de sălcii și se termină cu crini, semnul alb și sfânt că Fiul lui Dumnezeu e inocent. Nu lăsa nici un semn întunecat al răstignirii să se interpună între călătorie și scopul ei, între acceptarea adevărului și expresia lui. Săptămâna aceasta sărbătorim viața, nu moartea și cinstim puritatea desăvârșită a Fiului lui Dumnezeu, nu păcatele lui. Dăruiește-i fratelui tău crinii, nu cununa de spini; darul iubirii, nu “darul” fricii. Tu stai lângă fratele tău cu spinii într-o mână și crinii în cealaltă, nesigur pe care să i-i dai. Unește-te acum cu mine și aruncă spinii, oferindu-i crinii în locul lor. De Paștele acesta, vreau darul iertării tale, oferit de tine mie și restituit de mine ție. Nu ne putem uni în răstignire și în moarte. Și nici învierea nu poate fi deplină până nu îți stă iertarea asupra lui Cristos, alături de a mea.
O săptămână e o perioadă scurtă, și totuși această săptămână sfântă simbolizează întreaga călătorie întreprinsă de Fiul lui Dumnezeu. A pornit cu semnul victoriei și făgăduința învierii, deja la dispoziția lui. Să nu se ducă în ispita răstignirii și să întârzie pe acolo. Ajută-l să treacă de ea netulburat, cu lumina propriei lui inocențe luminându-i calea spe izbăvirea și eliberarea lui. Nu îl reține cu spini și cuie, când izbăvirea îi este atâta de aproape. Ci lasă albeața strălucitorului tău dar de crini să îi iuțească pasul pe drumul ce duce la înviere.
De Paști, nu sărbătorim costul păcatului, ci sfârșitul lui. Dacă vei întrezări fața lui Cristos de după văl, printre petalele albe ca zăpada ale crinilor pe care i-ai primit și dat în dar, vei vedea fața fratelui tău și o vei recunoaște. Străin am fost și m-ai primit, fără să cunoști cine sunt. Dar, mulțumită darului tău de crini, vei cunoaște. În iertarea pe care i-o oferi acestui necunoscut – străin ție, și totuși, străvechiul tău Prieten – stă eliberarea lui și izbăvirea ta cu el. Paștele e un prilej de bucurie, nu de jale. Privește-ți Prietenul cel înviat și sărbătorește-i sfințenia împreună cu mine. Căci Paștele este prilejul mântuirii tale, odată cu a mea. “
” Curs de miracole”
„În loc să privești Biblia ca pe o consemnare istorică a unei civilizații antice sau ca biografie a neobișnuitei vieți a lui Iisus, vezi-o ca o măreață dramă psihologică ce are loc în conștiința omului. Asumă drama ca fiind a ta și-ți vei transforma de-ndată lumea din deșerturile sterile ale Egiptului în țara promisă a Canaanului”
( Neville Goddard – „La porunca ta”, traducere neoficială a lucrării „At Your Command” din 1939).
Dr. Miceal Ledwith în filmul ” Cum a devenit Iisus un Christos” ne invită să aflăm mai multe decât știm despre viața lui Isus Cristos, ne dezvăluie aspecte necunoscute din viața acestuia și ne propune o viziune realistă asupra Universului, dincolo de “mitologia” religioasă obișnuită. Un film care cere răbdare și care cu siguranță va avea impact asupra oricui este dispus să-l urmărească până la capăt.
Cum a devenit Iisus un Christos
Paște fericit!