CURS DE MIRACOLE- Exerciții

CM: Ex.157- Vreau să intru acum în prezența lui Hristos

By 6 January 2015 No Comments

Pr_ Arsenie Boca Invierea

Pr. Arsenie Boca : “Învierea”

„E un stil nou, o pictură nouă, după viziunea nouă pe care o porţi în suflet”

(Nichifor Crainic către Părintele Arsenie)

Mai multe despre pictura Părintelui Arsenie Boca aici.

***

   Ziua de azi e o zi de linişte şi de încredere. E o zi deosebită în calendarul zilelor tale. E o zi pe care Cerul a pus-o deoparte să o lumineze şi să reverse o lumină veşnică asupra ei, o zi în care se aud ecourile veşniciei. Ziua de azi e o zi sfântă, căci vesteşte o trăire nouă, un alt fel de-a simţi şi de a conştientiza. (…) Acesta e un alt punct de răscruce în programa noastră. Ne duce la uşa unde învăţarea se sfârşeşte şi întrezărim ce e dincolo de cele mai înalte culmi pe care le poate atinge.

– 

   Astăzi îţi va fi dat să simţi un pic de Cer, deşi vei reveni pe cărările învăţării. Dar ai străbătut destul de mult din drum să poţi modifica timpul într-atât cât să te ridici deasupra legilor lui şi să intri un picuţ în veşnicie. Vei învăţa să o faci din ce în ce mai bine, pe măsură ce fiecare lecţie, fidel exersată, te aduce mai repede la locul acesta sfânt şi te lasă, timp de o clipită, la Sinele tău.

   Nu ai nevoie decât de ideea de azi pentru a-ţi lumina mintea şi a o lăsa să stea într-o aşteptare senină şi o bucurie liniştită, în care laşi rapid lumea în urmă. (…) Căci trăirea ta de azi îţi va transforma mintea într-o asemenea măsură, încât devine piatra de încercare pentru sfintele Gânduri dumnezeieşti.

   Astăzi trupul tău va fi sfinţit, singurul lui rost fiind acum acela de-a aduce viziunea trăirii tale de azi să lumineze lumea. O trăire ca aceasta nu putem să dăm direct. Dar ne lasă în ochi o viziune pe care le-o putem oferi tuturor, ca să ajungă fiecare mai curând la aceeaşi trăire în care uită lumea liniştit şi îşi aminteşte Cerul o bucată de vreme.

Pe măsură ce trăirea aceasta se intensifică şi toate obiectivele cu excepţia acestuia, îşi pierd din valoare, lumea la care te vei reîntoarce devine un pic mai aproape de sfârşitul timpului, un pic mai asemănătoare Cerului în uzanţele ei, un pic mai aproape de izbăvirea ei. Iar tu, care îi aduci lumină, vei ajunge să vezi lumina mai sigur, viziunea, mai distinct. Va sosi o vreme în care nu te vei întoarce în aceeaşi formă în care apari acum, căci nu vei mai avea nevoie de ea. Dar acum are un scop şi va servi acestui scop foarte bine.

Astăzi o pornim pe un făgaş nevisat. (…) Vom intra acum în Prezenţa lui Cristos, senin inconştienţi de toate, cu excepţia radioasei Sale feţe şi a desăvârşitei Sale Iubiri. Viziunea feţei Sale îţi va rămâne, dar va veni o clipă ce transcende toată viziunea, chiar şi pe aceasta, cea mai sfântă. Pe aceasta nu o vei preda nicicând, căci nu ai obţinut-o prin învăţare. Dar viziunea e o dovadă grăitoare că îţi aminteşti ce ai cunoscut în clipa respectivă şi ce vei cunoaşte din nou negreşit.

***

Curs de miracole- Ex.157: Vreau să intru acum în Prezenta Lui. ( fragmente)