Nu am gânduri neutre

(Curs de miracole – Lecția 16)

Explicații

Începând cu exercițiul de astăzi, învățăm să conștientizăm prezența gândurilor care “bâzâie” permanent în mintea noastră și să spulberăm credința că aceste gânduri nu au nici un efect.

Efectul imediat și sesizabil este scăderea nivelului  de energie vitală. N-ați fost niciodată năpădiți de “gânduri rele” și nu v-ați simțit niciodată “secați”? N-ați fost niciodată euforici, visând, țesând planuri, imaginându-vă “cum ar fi dacă…?”, trăind în avans diverse acțiuni și nu v-ați simțit, la final, la fel de secătuiți de energie?

În călătoriile sale în afara corpului, Robert Monroe, numea zona subtilă din imediata apropiere a Pământului ca fiind “banda de zgomot” generată de gândurile oamenilor, iar  Edgar Cayce a explicat că  “fiecare acțiune și gând al oricărui individ lasă o amprentă asupra Conștiinței Universale, amprentă care poate fi citită prin puteri paranormale. El corelează aceasta cu conceptul hindus de înregistrare akashică, ce reprezintă un film eteric quadri-dimensional pe care acțiunile și gândurile sunt înregistrate și pot fi citite în orice moment.”

Tot ce vedem în jurul nostru este rezultatul gândurilor noastre, ale tuturor.

Fiecare gând creează în acord cu el: adevărat sau fals. Fie extinde adevărul, fie multiplică iluziile. Fiecare gând aduce pace sau război, frică sau iubire.

Nu există concept care să se contrazică mai mult decât cel de “gânduri deșarte”. Ceea ce dă naștere la percepția unei lumi întregi nu poate fi deșert.

Există o tentație atât de mare să alungi gândurile fricii ca pe ceva neimportant, banal sau nedemn de atenție, încât este esențial să recunoști că toate sunt la fel de distructive, dar și la fel de ireale. Vom exersa această idee sub multe forme până o vei înțelege cu adevărat.( Curs de miracole)

Cum se procedează:

Să observăm gânditorul și să încercăm să ne privim mintea din exterior!
În cartea sa, Puterea prezentului, Eckhart Tolle spunea :

Așa cum câinilor le place foarte mult să roadă oase, mintea adoră să se ocupe de probleme. Acesta este motivul pentru care rezolvă cuvinte încrucișate și construiește bombe atomice. Dați-mi voie să vă pun o întrebare: Vă puteți elibera de mintea dumneavoastră ori de câte ori doriți? Ați descoperit butonul de “închidere”?…

Când o persoană se duce la doctor și spune: ” Aud o voce în capul meu”, probabil că va fi trimisă la psihiatru…

Ați întâlnit pe stradă “nebuni” care vorbesc fără oprire, cu voce tare sau mormăind în barbă. Ei bine, acest lucru nu diferă foarte mult de ceea ce faceți dvs. înșivă și toți oamenii “normali” cu excepția faptului că nu vorbiți cu voce tare…..

Uneori, această bandă de magnetofon care zbârnâie în fundal este însoțită de imagini sau  filme mentale.

Cu ochii închiși, identificăm toate gândurile care ne trec prin minte. Nu contează nici cât de nesemnificative par, nici calitățile pe care i le atribuim.

Repetăm mai întâi ideea zilei: “Nu am gânduri neutre”. Apoi, de fiecare dată când  identificăm un gând spunem:

Gândul acesta despre……….. nu este un gând neutru.

El lasă o urmă în viața mea și univers.

Astăzi vor fi patru-cinci intervale practice de câte un minut, dar dacă ți se pare mult poți face numai trei. Oricând pe parcursul zilei apare un gând care produce neliniște ne putem retrage și exersa în liniște ideea zilei aplicată la gândul respectiv.

***

  1. *** Curs de Miracole – Culegere de exerciții pentru studenți.
  2. Explicația editorului american John van Auken asupra discursurilor lui Edgar Cayce.
  3. Eckhart Tolle:Puterea Prezentului, Editura Curtea Veche, București, 2012 .

Cum se exersează- metoda generală

      Conform indicațiilor din Curs, metoda generală de efectuare a exercițiilor – care poate fi păstrată și după ce s-a parcurs întregul Curs și ai rămas sub îndrumarea profesorului lăuntric, este următoarea:

      Dimineața, seara sau în cursul zilei aloci exercițiilor o perioadă de timp conform indicațiilor din Curs. La începutul intervalului, de regulă dimineața, se citește lecția și se repetă cu ochii închiși ideea zilei sau acele idei din lecție care au avut ecou în inima ta. Apoi, tot cu ochii închiși, te abandonezi lui Dumnezeu în perfectă liniște și total relaxat. Este practic o perioadă de meditație pe parcursul căreia gândurile de tot felul îți vor da târcoale. Pentru a le îndepărta e suficient ca, atunci când apar, să repeți ideea zilei și să te adâncești din nou în meditație – fără gânduri, fără dorințe, fără așteptări: doar tu cu Sinele tău, în perfectă liniște. Vei sta așa atâta timp cât te vei simți bine. Este recomandat să-ți alegi o poziție comodă în care să te simți bine și să fii complet relaxat. Deși în Curs nu sunt date indicații specifice privind poziția în afară de faptul că este indicat să stai “în capul oaselor”, probabil că pentru majoritatea oamenilor este foarte bună poziția așezat pe un scaun cu spatele drept și palmele pe genunchi. O relaxare completă se poate obține și întins pe spate, dar numai dacă ești foarte odihnit și nu există riscul să adormi, mai ales seara sau în cursul zilei.

       Este recomandat ca intervalul de dimineață să se efectueze imediat după trezire, sau cât de repede se poate, iar cel de seară imediat înainte de culcare.