CURS DE MIRACOLE- Exerciții

Curs de miracole -183: Invoc Numele lui Dumnezeu și al meu.

By 27 July 2015 September 16th, 2015 No Comments

numele lui Dumnezeu

*

“Repetă numele lui Dumnezeu și Îl vei recunoaște ca singurul creator al realității, căci există un singur Nume pentru tot ce există și tot ce va exista. “

*

      Există un singur nume pentru fiecare făptură vie de pe acest pământ, pentru fiecare minunată floare, pentru fiecare stea și pentru fiecare fulg de zăpadă. Deși atât de diferiți în aparență purtăm cu toții aceeași Semnătură divină: YHWH

         Și cum să nu te minunezi, și cum să nu fii smerit în fața perfecțiunii din tine și din tot ceea ce există, dincolo de tot ceea ce tu poți să vezi cu ochii și să înțelegi cu mintea ta omenească! Căci nimic din ce vedem nu este așa cum pare a fi, nimic din ce credem că înțelegem nu putem înțelege cu adevărat. Fiecare fulg de zăpadă întruchipează în el perfecțiunea Creației, și fiecare om întruchipează în el perfecțiunea încă ascunsă a lui Dumnezeu.

fulg1 fulg2 fulg3 fulg4

Incredibili fulgi de zăpadă fotografiați de Alexey Kljatov

( sursa:http://www.huffingtonpost.com/2013/12/03/alexey-kljatov_n_4373888.html)

      Lecția 183 ne propune să renunțăm la toate numele pe care le-am dat tuturor lucrurilor care există, să renunțăm la toate ideile pe care le avem despre toată cunoașterea noastră, să acceptăm și să înțelegem că nu știm nimic. Să primim pentru toate un singur nume – cel al Creatorului – și să ne lăsăm conduși  spre pacea și Adevărul Lui. 

***

Invoc Numele lui Dumnezeu și al meu.

      Numele lui Dumnezeu e sfânt, dar nu mai sfânt decât al tău. (…) Un tată își dă numele fiului său și identifică astfel fiul cu el. Frații lui îi împărtășesc numele și sunt astfel uniți într-o legătură din care își derivă identitatea. Numele Tatălui tău îți amintește cine ești,  chiar și într-o lume  care nu știe și chiar dacă nu ți-ai amintit.

      Numele lui Dumnezeu nu poate fi auzit fără a stârni o reacție, și nici nu poate fi rostit fără a trezi în minte un ecou care te cheamă să îți amintești.

      Rostește-i Numele, și inviți îngerii să înconjoare pământul pe care stai și să îți cânte în timp ce își desfac aripile să te ocrotească și să te adăpostească de fiecare gând lumesc care s-ar vârî peste sfințenia ta.

      Repetă Numele lui Dumnezeu și (…) fiecare vis la care ține lumea a dispărut subit. Bolnavii se scoală tămăduiți de gândurile lor nesănătoase. Orbii pot să vadă, surzii pot să audă. Cei întristați își leapădă jalea, iar lacrimile de durere se șterg în timp ce un hohot vesel vine să binecuvânteze lumea.

    Repetă numele lui Dumnezeu, și îți invoci Sinele. (…) Cei ce invocă Numele lui Dumnezeu nu pot confunda trupurile cu sfântul Fiu al lui Dumnezeu. Și, de se întâmplă să te alături unui frate șezând în liniște cu el și repetând cu el numele lui Dumnezeu în tăcerea minții tale, ai înființat acolo un altar care ajunge până la Dumnezeu și la al Său Fiu.

****

   Exersează azi doar următorul lucru: repetă, fără grabă și fără încetare, Numele lui Dumnezeu.(…) Să nu auzi altceva. Lasă-ți toate gândurile să devină ancorate în acesta. Numele lui Dumnezeu devine singurul nostru gând, singurul nostru cuvânt, singurul lucru care ne ocupă mințile, singura dorință pe care o avem. 

    Repetă numele lui Dumnezeu și Îl vei recunoaște ca singurul creator al realității. Și vei mai recunoaște că Fiul Său face parte din El, creând în Numele Său. Șezi liniștit și lasă-I Numele să devină ideea atotcuprinzătoare care îți captează mintea. (…) Numele lui Dumnezeu înlocuiește miile de nume mărunte pe care le-ai dat gândurilor tale, fără să realizezi că există un singur Nume pentru tot ce există și tot ce va exista.

    Adresăm astfel o invitație care nu poate  fi refuzată niciodată. Iar Dumnezeu va veni și îi va răspunde chiar El. Să nu crezi că aude micile rugăciuni ale celor ce Îl invocă folosind numele idolilor la care ține lumea. Nu pot să ajungă la el în felul acesta. (…) Astăzi poți să atingi o stare în care vei resimți darul de har. Poți scăpa de toată robia lumii și poți da lumii aceeași eliberare pe care ai găsit-o tu. 

     Recurge la Numele lui Dumnezeu pentru eliberarea ta, și ți-e dată. În afara acesteia, nu e nevoie de nicio rugăciune, căci le cuprinde în ea pe toate. Cuvintele sunt lipsite de înțeles și toate rugămințile sunt de prisos când Fiul lui Dumnezeu invocă Numele Tatălui său. 

   Toate lucrurile mărunte tac. Sunetele mărunte au amuțit acum. Măruntele lucruri pământești au dispărut. Universul nu constă decât din Fiul lui Dumnezeu, care își invocă Tatăl. Iar Vocea Tatălui său răspunde în numele sfânt al Tatălui său. În această relație veșnică și calmă, în care comunicarea transcende cu mult toate cuvintele, și totuși, depășește în profunzime și înălțime orice ar putea transcende cuvintele vreodată, e pace veșnică. În Numele Tatălui nostru, vrem să resimțim această pace azi. Și în Numele Lui, ni se va da.

***

 Sursa: Curs de miracole – Culegere de exerciții pentru studenți: pp.329-330


OBSERVAȚIE

Cum se exersează:

   Conform indicațiilor din Curs, metoda generală de efectuare a exercițiilor – care poate fi păstrată și după ce s-a parcurs întregul curs și ai rămas sub îndrumarea Profesorului lăuntric – este următoarea:

   Dimineața și seara aloci meditației o perioadă mai lungă de timp (o oră sau cât poți și cât te face fericit). La începutul intervalului, de regulă dimineața, se citește lecția și se repetă cu ochii închiși ideea zilei sau acele idei din lecție care au avut ecou în inima ta. Apoi, tot cu ochii închiși, te abandonezi lui Dumnezeu în perfectă liniște și total relaxat. Este perioada de meditație pe parcursul căreia gândurile de tot felul îți vor da târcoale. Pentru a le îndepărta e suficient ca, atunci când apar, să repeți ideea zilei și să te adâncești din nou în meditație – fără gânduri, fără dorințe, fără așteptări: doar tu cu Sinele tău, în perfectă liniște. Vei sta așa atâta timp cât te vei simți bine. Este recomandat să-ți alegi o poziție comodă, dar nu culcat. Cel mai bine este în capul oaselor. Nu sunt date indicații specifice privind poziția, respirația sau alte tehnici de meditație. Important este să te simți bine și să fii complet relaxat.

   Este recomandat ca intervalul de dimineață să se efectueze imediat după trezire, sau cât de repede se poate, iar cel de seară imediat înainte de culcare.

   Pe perioada zilei, din oră în oră sau ori de câte ori este posibil, îți iei răgaz câteva clipe pentru a-ți aminti în liniște ideea zilei. Aplici învățăturile lecției la orice situație concretă ce apare în viața ta.