CURS DE MIRACOLE- Exerciții

E35: Mintea mea face parte din Mintea lui Dumnezeu.

By 27 May 2014 July 5th, 2014 No Comments

Curs de miracole – ideea zilei:

“Mintea mea face parte din Mintea lui Dumnezeu. Sunt foarte sfânt.”

6

      De câte ori îmi doresc să mut centrul de greutate din lumea fizică în lumea spirituală, îmi imaginez că sunt un senzor al lui Dumnezeu, un cercetaș care în timpul zilei își face datoria de observator după care se întoarce “la bază” cu impresiile  și experiențele trăite. De multă vreme simt că nu  aceasta este casa mea și uneori mă cuprinde un dor nebun de “acasă”. Nopțile de vară în care parfumul pământului cu tot ce înflorește pe el și licărirea stranie a stelelor – atât de pătrunzătoare –  sunt ocaziile speciale care nasc în sufletul meu dorul de ducă. De aceea mereu spun că noi nu suntem de “aici”. Cu toate acestea, ne-am pierdut în densitatea materiei, am uitat cine suntem și unde este casa noastră.

      Ideea exercițiului de astăzi este cea care m-a împins către visare, căci oricât de “didactic” ar fi acesta, atunci când spui ” Sunt foarte sfânt”, nu poți să nu te gândești la cine ești de fapt?!

       Dacă ar fi să încerci să afli “totul” în câteva minute poate că ar trebui să iei o pauză și să pătrunzi puțin   aici  de vorbă cu Pr. Dr. Dumitru Constantin Dulcan. Exercițiul care va urma apoi, este doar încă un mic pas spre Sinele nostru divin, și sper ca interviul pe care-l vei descoperi în link să-ți dea voința de a parcurge mai departe aceste exerciții. 

         

       Explicații:

   Ideea de astăzi nu descrie cum te vezi acum. Ea descrie însă ce îți va arăta viziunea. Oricui se consideră în lumea aceasta îi va fi greu să creadă asta despre sine însuși. 

   Vrând –  nevrând, vei crede că ești o parte de unde consideri că ești. Și asta din cauză că te înconjori cu mediul pe care îl dorești. Și îl dorești ca să protejezi imaginea de sine pe care ți-ai făcut-o. Imaginea  face parte din acest mediu. Ce vezi cât timp crezi că ești în el vezi cu ochii imaginii. Asta nu e viziune.

    Ideea de azi prezintă o perspectivă foarte diferită asupra ta. Stabilindu-ți Sursa, îți stabilește Identitatea și te descrie așa cum trebuie să fii cu adevărat.1

       

       Cum se procedează:

       Astăzi se pune accentul pe cel care percepe, adică pe noi, și nu pe ceea ce percem, așa cum am făcut până acum – subiecte vii sau nevii.

Sunt necesare și de această dată două tipuri de intervale practice:

1: Trei intervale practice, de câte cinci minute , dimineața, seara și în unul în timpul zilei.

2: Intervale dese și scurte presărate pe tot parcursul zilei.

  •  Pentru intervalele de cinci minute se va proceda stfel:

        Cu ochii închiși, se repetă ideea zilei. Apoi lăsăm să ne vină în minte diferite situații, personaje sau întâmplări în care figurăm și noi. În contextul identificat găsim acei termeni descriptivi pentru propria noastră persoană care ne vin în minte. Aceste atribute bazate pe eu ( ego) pot fi ” pozitive sau negative, dorite sau nedorite, grandioase sau înjositoare” – toate sunt ireale pentru că nu suntem în stare să ne vedem cu ochii sfințeniei.

           Exemple de atribute pe care ni le putem asocia mental în timpul intervalului practic:

Mă văd constrâns.

Mă văd deprimat.

Mă văd ratat.

Mă văd periclitat.

Mă văd neajutorat.

Mă văd biruitor.

Mă văd în pierdere.

Mă văd mărinimos.

Mă văd plin de virtuți.

         Aceștia trebuie să fie termenii/atributele care considerăm că descriu cel mai bine reacțiile noastre la situația identificată mental în timpul intervalului practic. 

         După fiecare atribut se repetă ideea zilei:

 Dar mintea mea face parte din mintea lui Dumnezeu.

Sunt foarte sfânt.1

        Pentru că nimic nu trebuie “escavat ” cu forța, dacă în timpul intervalelor practice nu identificăm cu adevărat nici o situație în care să ne vedem într-un anumit fel, repetăm relaxați numai ideea zilei.

  • Pentru intervalele frecvente se va proceda astfel:

        În momentul respectiv ne alegem un atribut care ni se pare relevant și pe care ni-l atribuim. După aceea asociem imediat ideea zilei. Ar putea să iasă ceva de genul acesta:

 Sunt un prost.
Dar mintea mea face parte din mintea lui Dumnezeu. Sunt foarte sfânt.
finish

1: ***Curs de miracole- Culegere de exerciții pentru studenți; Editura Centrum ,Polonia -2007, pp.51,52.


 

Observație:

      Acesta este un rezumat al lecției/ exercițiului realizat de mine, motiv pentru care este, inevitabil , supus unor interpretări proprii, care depind de puterea mea de înțelegere și de nivelul de evoluție spirituală pe care îl am în acest moment. Aceste rezumate sunt realizate în primul rând pentru mine, dar și pentru oricine este interesat de acest curs și poate găsi aici un ajutor sau un sprijin în descifrarea și înțelegerea lui. De asemenea, orice opinie pertinentă, eliberată din închisoarea ideilor preconcepute, este binevenită și m-ar ajuta în corectarea erorilor de interpretare care se pot strecura în aceste rezumate.

    Mulțumesc!