CURS DE MIRACOLE- Exerciții

E38: Nu există ceva ce sfințenia mea să nu poată face.

By 11 June 2014 July 5th, 2014 No Comments

 retro-boutique-ceas-perete-pendul-vintage-marie_wi4k

Nu există ceva ce sfințenia mea să nu poată face.1

      Explicații.

     Prin această idee  exersăm apartenența noastră la Creator  și ce decurge din acest lucru: faptul că atâta vreme cât ne simțim integrați în creație și  atâta vreme cât ne acceptăm originile, putem benefecia de puterea Creatorului care se revarsă prin noi.

     În lecțiile din capitolul pe care tocmai l-am încheiat,  despre acest lucru am învățat; că mintea noastră este permanent conectată la Mintea lui Dumnezeu, este pregătită din naștere pentru comunicarea cu El, dar, depinde de noi dacă alegem s-o utilizăm în acest scop. De fapt, am învățat că odată cu apariția eului, după seprare, mintea noastră s-a scindat: o parte este folosită de ego – mintea inferioară, pe care o folosim frecvent în viața noastră de zi cu zi, iar cealaltă parte – mintea superioară, în legătură permanentă cu spiritul sfânt – așteaptă liniștită să-i dăm ocazia să ne dezvăluie adevăratul său potențial. Cu toate acestea, sentimentele de inferioritate și de vinovăție pe de o parte, și dominația eului într-o lume de euri, pe de altă parte, ne fac să ne îndepărtăm sistematic de potențialul pe care-l avem.

       Primul pas este să ne recunoaștem divinitatea și potențialul care decurge din aceasta:

Sfințenia ta răstoarnă toate legile lumii. Ea transcende toate restricțiile impuse de timp, spațiu și distanță, și limitele de orice fel. Puterea sfințeniei tale este total nelimitată, pentru că ea te consacră Fiu al lui Dumnezeu, una cu mintea creatorului său.

…Prin sfințenia ta, puterea lui Dumnezeu devine disponibilă. Și nu există ceva ce puterea lui Dumnezeu să nu poată face. Sfințenia ta poate, atunci, să înlăture toată durerea, poate pune capăt întregii întristări, și poate rezolva toate problemele. O poate face în privința ta, cât și a oricui altcuiva.1

        Cum se procedează:

        Înainte de procedeu, pentru că el se repetă de ceva vreme, și pentru că ne este solicitată din ce în ce mai mult prezența pe parcursul aplicării ideii, poate n-ar fi rău să citim înainte câteva rânduri despre puterea clipei de acum și  despre aceste trei – cinci minute pe care trebuie să le alocăm celor patru intervale practice.

       Dacă faceți parte din categoria celor care își respectă orele de masă, orele de somn, pauzele de odihnă, zilele de sărbătoare, tabieturile, etc., puteți să treceți fără nici o problemă peste fragmentul ce poate fi accesat mai jos, pentru că nu aveți probabil nevoie să învățați nimic despre respectarea clipei de acum. Probabil că seriile de cinci minute pe care le solicită exercițiile din curs nu vă creează probleme. Și nu vă creează probleme nici “ruperea” câtorva momente din activitatea de peste zi, pentru a repeta frecvent ideile din aceste exerciții.

       Dacă însă faceți parte din categoria celor care în timp ce mănâncă în fugă, mai răspund și la telefon, pentru că afacerile, clienții, șeful….nu pot aștepta, ar trebui să vă călcați pe inimă și să citiți fragmentul de mai jos. Este foarte probabil totuși, ca tocmai dumneavoastră să nu citiți, în virtutea obiceiurilor pe care le aveți. Sau poate că ați deprins citirea pe diagonală pentru a câștiga timp…dar s-ar putea să pierdeți “esența” textului.

retro-boutique-ceas-perete-pendul-vintage-marie_wi4k

” Cinci minute”aici

      Pentru exercițiul de astăzi, sunt necesare :

  • Patru intervale practice de câte 5 minute.

      Cu ochii închiși se repetă ideea zilei, după care, se identifică tot cu ochii închiși, orice situație nefericită care bântuie mintea și se numește persoana de care se leagă aceasta. Se aplică ideea sub forma:

În situația _____ în care mă văd, nu există ceva ce sfințenia mea să nu poată face.1

În situația ________ în care se vede____, nu există ceva ce sfințenia mea să nu poată face.1

      Ar putea fi spus din când în când:

Nu există ceva ce sfințenia mea nu poate face, pentru că puterea lui Dumnezeu stă în ea.1

  • Aplicații frecvente pe parcursul zilei în care se repetă ideea în forma sa originală.

       Și să nu uităm:

Rostul exercițiilor de astăzi este acela de-a începe să-ți insufle senzația că stăpânești peste toate ca urmare a ceea ce ești.1

finish


Deși nu coincide în proporție de 100% cu textul pe care-l citesc eu, probabil fiind vorba despre o altă ediție a cărții și despre o altă traducere, varianta integrală a exercițiului poate fi accesată aici

Observație:

Acesta este un rezumat al lecției/ exercițiului realizat de mine, motiv pentru care este, inevitabil , supus unor interpretări proprii, care depind de puterea mea de înțelegere și de nivelul de evoluție spirituală pe care îl am în acest moment. Aceste rezumate sunt realizate în primul rând pentru mine, dar și pentru oricine este interesat de acest curs și poate găsi aici un ajutor sau un sprijin în descifrarea și înțelegerea lui.

Mulțumesc!


1: ***Curs de miracole- Culegere de exerciții pentru studenți, pp.56,57 – Editura Centrum- Polonia,2007