Ziua 1-Nevoia de desăvârșire

Noi unde ne situăm?

De fiecare dată când creați o intenție, generați un impuls de energie în spațiu. Este precum un cuțit care poate fi folosit în sens bun sau rău. În același fel gândurile și intențiile voastre pot fi folosite în sens bun sau rău.

Voi unde vă situați? Sunteți “taurul furios în magazinul de porțelanuri” sau sunteți un făuritor de pace? 

Când vă enervați, când deveniți negativi cu ceilalți, când rațiunea devine oarbă, voi unde vă situați? În acele momente nu sunteți diferiți de taurul furios din magazinul de porțelanuri; complet iresponsabili dar cu o putere uluitoare.

Fiți alături de mine în incredibila călătorie a celor 40 de zile! Acesta este modul de a începe: nevoia desăvârșirii sinelui. Vom crea o hartă a drumului pentru aceastră călătorie. ( Sri Vasudeva)

Deținem o putere enormă

Dacă am putea înțelege doar pentru o clipă câtă putere avem!!! Aceeași putere care a creat Universul și care-l susține. Cu aceeași energie ne putem făuri propriile creații și le putem la rândul nostru susține. Suntem un gând al lui Dumnezeu, iar noi așezăm la baza a tot ceea ce creăm, propriile gânduri. Cu fiecare gând emitem în spațiu o undă de energie care ne impregnează corpul, trece mai departe și influențează spațiul din jurul nostru. Este o vibrație. Ce poate face această vibrație când provine de la o intenție pozitivă? Și ce poate face ea când provine de la o intenție negativă?


Odată cu momentul în care vom deveni conștienți de Ființa noastră de dincolo de fizic va veni și conștiința responsabilității. Este vorba despre a deveni responsabili de ceea ce gândim, de ceea ce simțim și de felul în care ne exprimăm emoțiile.


Înțelegerea faptului că suntem ființe spirituale aflate într-o experiență umană este extraordinară. Avem în noi o parte umană, dar și una divină. Partea umană este condusă de conștiența pe care o are trupul în ansamblul lui, dar și fiecare celulă în parte. Partea noastră lăuntrică, cea Divină, este o Ființă de energie, un Sine cuantic. Aceasta poate crea impulsuri de energie în spațiu, pur și simplu prin intenție. În asta constă marea noastră putere. Si din dorința de a manifesta în mod iubitor și constructiv această putere se naște nevoia de desăvârșire – primul pas pe calea evoluției conștiente.

Sursa:

Sri Vasudeva – Retreat-ul de meditație de 40 de zile martie-mai 2014.