Energia vitală

      Energia vitală este al treilea element care lipsește în combinația dinamică ‘mișcare și mâncare’ promovată din plin de majoritatea celor care aderă la un stil de viață sănătos

 Formula extinsă este:

Energie – Mișcare – Mâncare

      Inima noastră, creierul și corpul fizic pulsează în ritmul planetei și al universului. Nu suntem separați, iar energia vieții vibrează în fiecare celulă a trupului nostru. Dacă secolul trecut a fost dominat de energia minții, secolul în care am intrat este dominat de energia inimii. Se vorbește tot mai mult despre coerența creier-inimă, sau despre cum să aducem, în sens metaforic vorbind, creierul în inimă. Inima este centrul ființei, “poarta stelară”  prin care putem avea acces la inimile oamenilor, la inima planetei Pământ, dar și la inima Universului din care facem parte.
      Dacă am fi membrii unei civilizații evoluate și nu am avea corp fizic am putea să percepem un om ca pe o galaxie de stele în mișcare.
     

Noi îi percem pe oameni ca pe niște câmpuri rotitoare luminoase, în formă de ou – câmpuri de lumină și sunet(vibrație). Corpul fizic poate fi “văzut” datorită acestor câmpuri rotitoare de lumini colorate și ne dă impresia unei galaxii de stele sclipitoare. Fiecare atom este ca o stea în miniatură, ce emite o lumină strălucitoare, iar organele din corpul vostru sunt ca niște roiuri de stele.

Atunci când corpul vostru e privit prin prisma câmpurilor rotitoare din jurul vostru, sunteți foarte frumoși.

Totuși, atunci când vă examinăm energia vitală, există un lucru pe care îl considerăm îngrijorător. Mulți dintre voi simt o scădere a calității pranei din jurul vostru și din voi…Prin urmare devine și mai vital faptul de a vă ocupa de hrănirea corpului vital și de amplificarea vibrației lui.

( Tom Kenyon – Învățătura Hathor)

Corpul energetic

      Alături de celelalte corpuri subtile ( emoțional, mental, cauzal…) avem  un corp energetic care întrepătrunde corpul fizic și care-i furnizează  energia vitală. Are aceeași formă ca și corpul fizic dar este mai mare cu 10-20 de centimetri și se prezintă sub forma unei cețe alburii de jur împrejurul corpului. De fapt este ușor de văzut dacă privești relaxat pe cineva care stă în fața unui perete alb. Particulele acestui corp au o mișcare vibratorie intensă și susțin viața tuturor celulelor din corpul fizic. De aceea el este considerat motorul trupului și animatorul lui. De-a lungul timpului a mai fost numit și  dublul eteric, corp vital, corp energetic sau corp pranic.
      Un corp vital din ce în ce mai bine dezvoltat aduce din ce în mai multă energie în corpul fizic. El se micșorează în fața agresiunilor și se mărește atunci când este înconjurat de iubire. 
      Pentru a se dezvolta și întreține, corpul vital absoarbe din spațiu energia vitală. Acest lucru se întâmplă în principal în cursul nopții.
      Putem începe să ne dezvoltăm în mod conștient energia vitală și corpul energetic prin intermediul diverselor practici cotidiene.

Beneficii

Pentru cei mai mulți dintre noi dezvoltarea corpului energetic, mai ales în condiții de coerență creier-inimă, este ceva nou, dar beneficiile hrănirii conștiente a corpului energetic sunt mari:

 • mai multă vitalitate în viața de zi cu zi;
 • mai multă sănătate;
 • mai multă stabilitate emoțională;
 • mai multă claritate mentală;
 • o relaționare mai bună cu cei din jur;
 • activarea unor procese de vindecare;
 • activarea capacității de a accesa stări superioare de conștiință.

De unde luăm energie vitală?

 • Hrana.

      Dacă ți-ai făcut o autoevaluare și ai analizat puțin cele 6 modele de stil de viață pe care le-am prezentat la pasul 1 (https://www.emilena.ro/alchimia-transformarii-stilului-de-viata-pasul-1-autoevaluare/)probabil că ai descoperit un lucru: nivelul 6 are la bază hrana vie. 

      De fapt, atunci când introduci în ecuația stilului de viață lucrul cu energia vitală și evoluția spirituală se naște un paradox. De la anumite niveluri de energie și conștiință în sus nu mai contează nici ce mănânci, nici dacă mai mănânci ceva. 

      Cum este posibil?

      Simplu.

      Cei mai mari consumatori de energie vitală sunt metabolismul bazal ( adică simplul fapt că existăm) și digestia.

      Atunci când alegem să consumăm alimente greu digerabile, preponderent de origine animală, procesate și cu un conținut minim de enzime, o mare parte din energia vitală este orientată către digestie și metabolizare. În această situație, balanța energetică este în general negativă. De aici oboseala și nevoia de a dormi.

      Pe măsură ce hrănim corpul energetic, vom avea la dispoziție din ce în ce mai multă energie vitală, dar până atunci o hrană premium este necesară. Când ajungem în vârf, este alegerea noastră dacă folosim energia vitală pentru a ne hrăni, sau dacă o cheltuim pe digerarea și metabolizarea alimentelor – oricare ar fi acelea.

      Se pare că în ultimă instanță hrana are prea puțin de a face cu evoluția spirituală.

 
 • Natura

      Pentru a ne reface resursele de energie vitală este benefic să fim în mijlocul naturii cât mai mult posibil. Să respirăm aer curat, nepoluat și să ne expunem fără teamă luminii soarelui la orele potrivite – în special ochii. Cele mai puternice surse de energie vitală în natură sunt pădurile și apele curgătoare.

      Alte surse de energie vitală sunt:

 • Apa și mișcarea
 • Oamenii cu care interacționăm
 • Gândurile pe care le generăm și emoțiile pe care le întreținem
 • Dezvoltarea personală conștientă
 • Practica spirituală consecventă ( meditație, rugăciune, etc)
 • Exercițiile energetice conștiente

      Acestea merită o atenție deosebită din mai multe motive:

 1. Sunt practice;
 2. Sunt eficiente;
 3. Sunt la îndemâna oricui;
 4. Sunt capabile să producă rezultate rapide dacă sunt practicate regulat;
 5. Nu permit minții să hoinărească;
 6. Deschid poarta către stări de conștiință extinsă;

Tubul pranic și energia vitală

energie vitală, corp energetic

      În fiecare imagine de la secțiunea de Exerciții este pus în evidență câmpul electromagnetic din jurul corpului uman. Acest câmp are o coloană centrală, un canal energetic prin care circulă energia vitală ( prana)  care mai este cunoscut și sub numele de tub pranic. El trece prin mijlocul corpului și unește de regulă creștetul capului și perineul.

      Lungimea tubului variază de la persoană la persoană în funcție de gradul de dezvoltare al conștiinței. În partea superioară poate să se extindă mult deasupra capului iar în partea inferioară poate să ajungă până la pământ. Dacă unim degetul mare cu arătătorul se formează un cerc al cărui diametru este diametrul aproximativ al tubului pranic.

      Prin acest canal sunt alimentați cu energie cei mai importanți centri energetici ai corpului -cele 7 chakre- dar și sutele de ce centrii energetici secundari și miile de pori prin care se fac schimburile energetice. Toți aceștia sunt conectați prin miliarde de canale energetice subtile cu tubul pranic. Prin acestea  energia urmează să pătrundă în corp până la ultima celulă. Anumite blocaje la nivelul centrilor energetici perturbă circulația energiei vitale  și în consecință pot să apară probleme de sănătate în corpul fizic.

Exerciții pentru corpul energetic

      Pentru că vorbim despre exerciții energetice, explicațiile de mai jos vor duce la un plus de înțelegere a Vindecării Reconective și a Reconectării care sunt explicate pe larg aici:  3pm-Vindecarea reconectivă și Reconectarea.

      Deosebirea este că exercițiile simple explicate mai jos se pot practica acasă, pe când Vindecarea Reconectivă și Reconectarea se practică la cabinet. Aceste procedee au avantajul că te pun în contact direct și imediat cu energia vitală, mai ales dacă ești la început și nu ești familiarizat cu modul de manifestare a energiei.

Bine de știut!

În cazul în care doriți să practicați aceste exerciții este bine de știut câteva lucruri:

Senzații energetice

      Senzațiile cele mai frecvente legate de centrii energetici inferiori includ vibrații, pulsații, furnicături și fluturări. De asemenea, pot apărea senzații de căldură, răcoare, tensiuni ușoare, strângere, greutate, presiune. Stimularea centrilor energetici poate să acționeze direct nervii și mușchii din zona respectivă, așa că nu este exclus să apară și reacții în corpul fizic cum ar fi crampe, spasme musculare sau chiar senzația de durere fizică. Aceste lucruri se întâmplă frecvent în cadrul ședințelor de vindecare reconectivă și constituie un indiciu al faptului că un flux suplimentar de energie este adus în corp. Uneori lucrul asupra corpului energetic poată să scoată la iveală anumite dezechilibre fizice. Se pot iniția deci, procese de vindecare.

      Senzațiile legate de activarea centrilor superiori includ senzații de tip pânză-de păianjen, mai ales în zona feței. Pot să mai apară înțepături, mâncărimi sau senzația unei gâze pe față. Cel mai bun lucru este să le ignorăm. Acestea apar datorită stimulării structurilor energetice suport.

Oboseala

      Când  începeți să  practicați pentru prima oară exerciții energetice veți avea nevoie de mai mult somn decât de obicei. În mod obișnuit asimilăm o mică parte din energia care ne stă la dispoziție, iar această capacitate scade odată cu vârsta. Exercițiile energetice presupun la început un anumit consum energetic. Energia vitală necesară va fi luată din rezerva energetică, dar pe măsură ce exersăm rezerva va fi din ce în ce mai mare iar oboseala dispare. Vă veți simți mai energizați și mai plini de viață.

      Este axact ceea ce se întâmplă când duceți o viață sedentară și începeți să practicați exerciții fizice. La început veți fi slăbiți și veți avea febră musculară.

Intensitatea senzațiilor energetice

      În primele săptămâni puteți experimenta senzațiile energetice mai slabe sau mai puternice. Intensitatea acestora se va modifica pe măsură ce corpul energetic se dezvoltă.

      După încetarea exercițiului sau ieșirea din starea de relaxare senzațiile dispar brusc. Dacă acestea continuă o perioadă după aceea, înseamnă că blocajul energetic s-a îndepărtat iar energia vitală continuă să circule pentru a vindeca și purifica anumite zone.

Când și unde practicăm

      Aceste exerciții pot fi practicate în natură sau în casă.

      Postura este la alegerea voastră, în funcție de ceea ce doriți să obțineți și de locul în care vă aflați.

      Exercițiile simple 1,2,3 pot fi practicate ușor în picioare, dar și pe scaun sau întins.

      Exercițiul suplimentar care presupune VELO și activarea stării de vibrație recomand să fie practicat fie pe scaun, așa cum se vede în film, fie întins la orizontală.  Acest lucru este crucial atunci când doriți să intrați într-o stare extinsă de conștiință sau să inițiați o experiență în afara corpului. Chiar dacă nu știți cum s-o obțineți, atunci când corpul energetic este suficient de echilibrat și hrănit, vă poate oferi un astfel de cadou. În această situație cel mai bun loc este patul, iar cele mai bune momente pentru a exersa sunt seara înainte de culcare, sau dimineața devreme, înainte de a vă trezi complet.

      Dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți iniția o experiență în afara corpului ( OBE: out- of – body experience) vă recomand cursurile și webinar-ul gratuit pus la dispoziție de Academia Internațională a Conștiinței: https://www.iacworld.org/free-webinar/

Exercițiul 1

 1. Inspirați prin tubul pranic aducând în corp energie vitală din pământ. Expirați pe gură cu un suspin.
 2. Inspirați prin tubul pranic aducând în corp energie vitală de deasupra capului. Expirați pe gură cu un suspin.

Continuați atât cât vă simțiți bine. În această fază doar începeți să simțiți fluxul de energie vitală în tubul pranic.

Exercițiul 2

 1. Inspirați prin tubul pranic energie vitală din pământ. Mențineți câteva clipe și apoi expirați pe gură cu un suspin și “împingeți” această energie în corpul fizic.
 2. Inspirați prin tubul pranic energie vitală de deasupra capului. Mențineți câteva clipe și apoi expirați pe gură cu un suspin și ” împingeți” această energie în corpul fizic.

Încercați să simțiți aportul de energie vitală în corp.

Exercițiul 3

      Acest exercițiu implică centrul energetic al inimii – centrul corpului.

      Pentru a-l practica  trebuie să intrați într-o stare de iubire necondiționată și acceptare pe care să o mențineți pe toată durata exercițiului.

      Puteți intra în această stare retrăind un eveniment fericit din viața voastră în care ați simțit iubirea necondiționată și acceptarea.

      Unele persoane nu au avut parte în viața lor de un asemenea eveniment. În această situație ar putea fi util să trăiți anticipat un astfel de eveniment – adică să vi-l închipuiți și apoi să-l trăiți în inima voastră într-un mod cât mai autentic.

 1. Fixați-vă atenția în chakra inimii, din centrul pieptului. Evocați și simțiți acea stare de iubire necondiționată. Nu este suficient să vă gândiți la ea ci să o simțiți.
 2. Aduceți energie vitală prin tubul pranic din pământ la chakra inimii ca și cum ați vrea să amplificați această trăire. Simțiți iubirea necondiționată și țineți-vă respirația câteva clipe.  Expirați cu un suspin în timp ce împingeți energia vitală din inimă în tot corpul.
 3. Aduceți energie vitală prin tubul pranic de deasupra capului la chakra inimii ca și cum ați vrea să amplificați această trăire. Simțiți iubirea necondiționată și țineți-vă respirația câteva clipe.  Expirați cu un suspin în timp ce împingeți energia vitală din inimă în tot corpul.

Exercițiu suplimentar

      Acest exercițiu este pentru cei care vor să meargă mai departe  și să aibe acces la stări extinse de conștiință.

      Atunci când corpul energetic este suficient de puternic, se poate folosi tehnica VELO pentru a aduce corpul energetic în stare de vibrație.      Este o stare care precede de regulă proiecțiile conștiente în afara corpului fizic ce au loc în mod obișnuit în timpul somnului dar în stare de inconștiență. Pentru o proiecție în afara corpului este necesar să atingeți starea de transă autoindusă sau așa numita stare ” minte trează, corp adormit”. Așa cum am spus cele mai bune momente sunt seara inainte de culcare și dimineața devreme, atunci când v-ați trezit dar intenționați să mai tregeți un pui de somn.

      O repriză de exerciții energetice urmate de VELO și intenția clară de a avea o experiență în afara corpului vă pot aduce în această stare transformatoare.

      VELO – voluntary energetic longitudinal oscillation presupune mișcarea din ce în ce mai rapidă -sus-jos, jos-sus – a energiei vitale așa cum se vede în videoclipurile 3 și 7 din calupul de filmulețe de mai jos. Găsiți de asemenea explicații detaliate oferite de Nanci Trivelatto – de la Academia Internațională a Conștiinței care oferă detalii privind beneficiile acestei tehnici.

RESURSE: